E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste kısa vadeli görünüm olumlu---

Endekste kısa vadeli görünüm olumlu

Endekste kısa vadeli görünüm olumlu
21 Temmuz 2020 - 09:15 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde BIST 100 Endeksi'nin yurtdışı borsalara paralel yukarı yönlü bir seyirle güne başlaması bekleniyor.

BIST 100: Endekste 119.500 seviyesinin üzerinde ilk planda 120.600 direnci ön plana çıkıyor. ABD piyasalarındaki yükseliş global olarak iyimserliği artırmakta. 118.300 destek seviyesi üzerinde endekste görünüm olumlu…

TL Bonolar: Hazine ihaleleri bugün de devam ederken, 10 yıllık tahvilde sınırlı geri çekilme var, gösterge tahvilde ise PPK kararı öncesinde %10 seviyesi üzerinde kalınabilir…

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında sınırlı değer kazanma eğiliminde. TCMB yeniden VIOP döviz piyasasında işlem yapmaya başlarken, dolar kuru 6,85 civarında yatay…

EUR/USD: AB liderler zirvesinde anlaşmaya varılırken, 1,1430 civarı seyir sürüyor. 1,15 direnci halen geçerli. Dolar endeksi 96 altında kalma eğiliminde…

Günün Öne Çıkanları:
ABD'de Coca Cola ve Philip Morris 2Ç finansallarını açıklayacak…
Hazine 13 ay vadeli kuponsuz devlet tahvilinin ve 4 yıl vadeli
TLREF'e endeksli tahvilin ilk ihracını gerçekleştirecek…
ABD'de Kovid-19'a karşı trilyon dolarlık yeni teşvik paketinin görüşmeleri başladı…
AB liderleri 390 milyar eurosu hibe olmak üzere kurtarma fonu üzerinde anlaştı…

Başta Amazon ve Zoom şirketlerine gelen yoğun alımlar ile ABD endeksleri yükselişini sürdürürken, Avrupa'da da liderlerin kurtarma paketi üzerinde anlaşması ile iyimserliğin korunması beklenebilir. TL varlıklarda da pozitif seyir bekliyoruz, endekste 120.600 direnç konumunda.

ABD endekslerinden S&P 500 ve Nasdaq olumlu kapanış gerçekleştirirken, bu sabah Asya borsalarında alıcılı bir seyir hâkim.

AB'nin kurtarma paketi ve bütçe konusunda anlaşmaya varması gün içerisinde Avrupa borsalarına destek sağlayabilir. BIST 100 Endeksi'nin yurtdışı borsalara paralel yukarı yönlü bir seyirle güne başlamasını bekliyoruz. 119.500'ün üzerinde 120.600 direncine doğru yükseliş görebiliriz. 118.300 destek konumunda iken, endekste kısa vadeli görünüm olumlu olduğundan mevcut trade pozisyonlarının korunmasını öneriyoruz.

ABD endekslerindeki yükselişe karşın ABD tahvil faizlerinde belirgin değişiklik yok, 10 yıllık tahvil %0,60 seviyesinin hemen üzerinde. Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk primi de 500 üzerinde kalma eğiliminde. Eurobond piyasasında kısa vadeli tahvillerde kalınmalı. TL tahvillerde ise PPK faiz kararı öncesinde yataya yakın bir seyir yaşanması muhtemel.

Dolar Endeksi 96 seviyesi altına sarktıktan sonra, tepki denemeleri sınırlı kalıyor. EUR/USD paritesinde 1,15 ve GBP/USD için de 1,2670 kısa vadeli direnç konumunda. İçeride dolar kurunda 6,85 düzeyinde yatay seyir korunmakta, euro kurunda ise 7,81-7,86 bandı dahilinde seyir var.
Aşı konusunda gelişmeler ve endekslerdeki iyimserlik ile petrol fiyatları yükselişte, Brent petrol 43 dolar varil düzeyinde. Altın fiyatları yükselişini sürdürürken, gümüşün 20 Dolar ons üzerine atması ile hareket ivme kazanabilir. Altın ons bazında 1820 direnci kritik. Gram TL bazında ise 400 seviyesi üzerinde kalınabilir.

BIST 100 Endeksi'nde 118.300 üzerinde kısa vadeli görünüm olumlu. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)