E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste kısa vadeli görünüm güçlü---

Endekste kısa vadeli görünüm güçlü

Endekste kısa vadeli görünüm güçlü
24 Ağustos 2020 - 09:20 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde global taraftaki olumlu seyir ile beraber endekste de benzer bir açılış görülmesi bekleniyor.

BIST 100: Endekste kısmi alıcılı bir açılış bekliyoruz. 1095 ve 1107 seviyeleri destek konumunda. Bu seviyelerin üzerinde 1130 direnç konumunda izlenecektir…

TL Bonolar: Hazine ihaleleri takip edilecektir. Gösterge tahvilde %13 direnç konumunda. 10 yıllık tahvilde ise %14 destek olarak takip edilebilir…

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında hafif olumlu bir seyirle haftaya başladığını görüyoruz. İçeride dolar kurunda ise 7,29 destek olarak izlenebilir…

EUR/USD: Parite kar satışlarıyla beraber 1,18 civarına gerilerken, bu seviye altında 1,1730 destek konumunda. Yukarıda ise kalıcı olarak aşılamayan 1,1910 direnci geçerli…

Türkiye Sabit Kuponlu 4 Yıl Vadeli Tahvilin Yeniden İhracı

Türkiye 7 Yıl Vadeli Değişken Faizli Tahvilin Yeniden İhracı

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 548 seviyesinde. Fitch kararının etkisi sınırlı kalacaktır, global taraftaki olumlu seyir ile beraber BIST 100 endekste de benzer bir açılış görmeyi bekliyoruz.
Taşınan trade pozisyonları adına 1095 kritik destek konumunda. Yukarıda ise 1130 aşılmadıkça tepki ivme kazanmakta zorlanabilir.

Küresel piyasalar yeni haftaya olumlu başlangıç yaptı. Bu sabah Asya borsaları ve ABD vadeli endeks kontratları artıda işlem görürken, BIST 100 Endeksi’nin de kısmi alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları öncesinde yükselen endeks beklentinin gerçeklemesi ile kâr satışları ile karşılaştı. 1107’nin üzerinde kapanış gerçekleştiren endekste bu seviye destek olarak öne çıkarken, 1130 direnç seviyesidir. 1095 ikincil destek olup, bu seviye üzerinde mevcut trade pozisyonları korunabilir.

TCMB faizlerde değişikliğe gitmezken, ortalama fonlama faizini yukarı çekmeyi sürdürüyor. Yükselen fonlama ile beraber TL tahvil faizlerinde olası düşüş denemeleri sınırlı kalabilir. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yükseliş hız keserken, eurobond piyasasında risk iştahı nispeten düşük kalabilir.
Dolar endeksi 93 seviyesi üzerinde. EUR/USD paritesinde 1,18 civarı denge arayışı var, GBP/USD için 1,30 desteği önemli. İçeride dolar kurunda 7,28 seviyesi üzerinde 7,40 tarihi zirve direnç konumunda. Euro kurunda da 8,59 desteği üzerinde 8,67 ve 8,80 takip edilebilecek dirençler.

Petrolde kar satışları sonrasında denge arayışı var. Brent petrol 45 dolar direncine yakın. Altın fiyatları 1925 dolar ons üzerinde kalma eğiliminde, 1965 seviyesi aşılmadıkça tepki denemelerinin kısa soluklu kalması beklenebilir. Gram TL bazında ise kur volatilitesi ile beraber 450 desteği önemli.

BIST 100 Endeksi’nde 1095 üzerinde kısa vadeli görünüm güçlü. Gösterge tahvil faizinde %13 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)