E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste güne hafif alıcılı açılış bekleniyor---

Endekste güne hafif alıcılı açılış bekleniyor

Endekste güne hafif alıcılı açılış bekleniyor
18 Şubat 2022 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD Başkanı Biden’ın dün akşam saatlerinde tüm işaretlerin Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceğini gösterdiğini ifade etmesi risk iştahını baskılarken, piyasalarda satış baskısı artış kaydetti. Bu sabah ise ABD ve Rusya dışişleri bakanlarının gelecek hafta görüşeceklerinin açıklanması endişeleri bir miktar yatıştırdı. Jeopolitik gelişmeler risk iştahı ve fiyatlamalar üzerinde belirleyici oluyor. TCMB dünkü toplantısında beklentilere paralel faiz oranlarında değişikliğe gitmedi.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Türkiye – Tüketici Güven Endeksi Önem: Orta
• 18:00 ABD – Mevcut Konut Satışları Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasalarında gün içerisinde dalgalı bir görünüm etkili olurken, akşam saatlerinde ABD Başkanı Biden’ın açıklamaları ile artış kaydeden jeopolitik endişeler hisse piyasalarında satış baskısının artış kaydetmesine neden oldu. BIST-100 Endeksi risk iştahındaki zayıflamanın etkisiyle dün günü %1,54 oranında düşüşle 2.009,99 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %2’leri bulan kayıplarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah toparlanma çabası etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 13,60 – 13,62 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 13,58’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Küresel ölçüde Ukrayna – Rusya arasındaki gerilimin neden olduğu jeopolitik risk algısına yönelik fiyatlamalar dalgalanmalara neden oluyor. Önceki günlerde de bahsettiğimiz üzere bu dönemde haber etkisi diğer dinamiklere göre çok daha ağır basıyor. Örneğin dün negatif haber akışlarıyla sert satışlar yaşanan endekslerde bugün yumuşayan haber akışlarıyla beraber daha pozitif bir görünüm var. Bu nedenle gün aşırı hatta aynı gün içinde haber akışlarına bağlı sert yön değişimleri olabileceği göz ardı edilmemeli. Bugün endekste 22 ve 50 günlük ortalamaların bulunduğu 2.000 civarı kritik olacaktır. Bu seviyenin altına sarkılacak olursa satışlar yeninden hız kazanabilir. Bu durumda trend desteği olarak 1.960 seviyesi gündeme gelecektir. Yukarıda ise ilk direnç 2.025-2.035 aralığında.

Jeopolitik riskler artarak devam ediyor

 

Diplomatik çözüm umutları satış baskısını hafifletti

 

BIST 100 al-sat-tut listesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)