E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste direnç 75.000'de---

Endekste direnç 75.000'de

Endekste direnç 75.000'de
10 Aralık 2013 - 09:07 borsagundem.com

BİST100 endeksi dün 74,000 seviyesi üzerinde tutunma eğilimini güçlendirdi

''SİNYALLER Mİ KAFALAR MI KARIŞIK?
Yıl sonunun yaklaşması ile 2014 yılına ait öngörüler gündemin ilk sıralarına doğru yükselirken bir yandan da ekonomik veriler ile piyasalar arasında bir kafa karışıklığı sorunu oluşma sinyalleri de görülüyor.. Cuma günü ABD verisine verilen reaksiyon hala tartışıladursun, dün de yurtiçinde sanayi üretim verisinin beklenmedik şekilde %3,1 daralması, çalışılan gün sayısına göre revize edilen takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminde de %0,7 ile oldukça sınırlı bir artış kaydetmesi yılın son çeyreğinde büyümenin frene mi basacağı sorusunu gündeme getirirken bir yandan da kademeli toparlanma sinyalleri vermeye başlamış Euro bölgesi’nde lokomotif ekonomi olan Almanya’da sanayi üretiminin geri çekilmeye devam etmesi ile PMI’ların çizdiği tablo sektörde desteklenmiyor mu algısı oluşmaya başladı..
Ve karışık sinyaller bununla da sınırlı değildi, biz güne başlarken Japonya’da zaten Ekonomi bakanının sağlık sorunları nedeniyle reform kaygıları varken 3Ç büyümesinin %1,9’dan %1,1’e revize edilmesi, Euro bölgesine benzer şekilde toparlanma sinyalleri vermekte olan Çin’de fabrika çıkış fiyatlarının düşmesinin etkisiyle yavaşlayan enflasyon da ‘karışık sinyaller’ setimize eklendi. Buna karşılık Japonya borsasının alıcılı seyirinin ardından kendi karışık sinyallerine karşın Avrupa’nın da bizim de iyimserliğimizi bozmadığımız söylenebilir.
Sinyallerin karışık olması, bunun piyasaların kafasını karıştırması dışında piyasaların hareketine bir açıklama da tercih olabilir. Geride bıraktığımız haftaya dek rekor tazelemeye ve rekor seviyelerde tutunmaya devam eden ABD ve Avrupa borsalarının bu hareketi bir yıl sonu rallisine hazırlığı düşündürüyordu ki küresel olarak toparlanma beklenen ancak volatilitenin de artma ihtimali yüksek olan 2014 yılı öncesi piyasalar 2013 ile iyi ayrılmak istiyor olabilir…
BIST100 endeksi dün 74,000 seviyesi üzerinde tutunma eğilimini güçlendirdi diyebiliriz. Sanayi üretim verisi sonrası 74,000 altına hafifçe sarkıldı, ardından Almanya sanayi üretim verisinin Avrupa’da geçici kazanç törpülenmesi yaratması ile 2.seansa da 74,000 altında başlasa da üzerine çıkarak 74,500 direncini test etti. Önünde 75,000 ve 76,500 dirençleri olan endeksin 73,500/73,000/72,000 seviyelerinde destek seviyeleri mevcut. Bugün gündemimizde 3.çeyrek büyüme verisi olacak, beklenti de %4,3’lük bir GSYH artışına işaret ediyor.
Yurtdışında ise en önemli gündem ABD’de finansal piyasaların 4 regülatörden 3'ünün yapacağı Volcker kuralına ilişkin oylama izlenecek, kural; bankaların kendi hesaplarına alım-satım yapmalarını yasaklıyor, girişim sermayesi ve hedge fon yatırımlarına da sınırlamalar getiriyor ve bu kuralın uygulanması halinde büyük bankaların gelir kaybına uğrayacağı göz önüne alındığında oylama kritik öneme sahip…''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA
   
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)