E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste alıcılı bir başlangıç bekleniyor---

Endekste alıcılı bir başlangıç bekleniyor

Endekste alıcılı bir başlangıç bekleniyor
28 Aralık 2021 - 08:26 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

 Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 26.099 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 157 kişi olduğu açıklandı.

Sağlık Bakanı Koca: Omicron varyantı diğer varyantlardan daha hızlı yayılmaktadır. Ülkemizde vaka sayılarında artış öngörülmektedir. Hastaneye yatışlarda ise etkisi yayılma hızı kadar yüksek olmadığı görülmektedir.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Sayın Cumhurbaşkanımız modeli açıkladı. Bireylerimiz 20 Aralık'ta dövizlerini bozdurmaya başladı. 20 Aralık tarihi bir gündür. Türkiye'nin en önemli günlerinden birisi olarak anılacaktır . O gece dolar satılmadı. Kamu Bankaları devreye girmedi. Hiç kimse devreye girmedi. Bireysel satıcılar devreye girdi. Birbirleriyle yarıştılar .

Nebati: Borsa İstanbul dünyanın en şeffaf kurumları arasında birinci sıradadır. TÜİK, her an denetlenebilen şeffaf bir kurumdur. Bu iki kurumumuzun üzerine gidiyorlar. Kurumlarımızı yıpratmak için her şeyi yapıyorlar.

TCMB, döviz mevduattan ve döviz cinsi katılım fonu hesaplarından vadeli TL mevduata ve katılma hesaplarına dönüşen tutarlara zorunlu karşılık teşviki uygulayacak.

BDDK, sosyal medyada manipülatif açıklamalar yaptıkları iddiasıyla aralarında Merkez Bankası'nın eski başkanlarından iki ismin de bulunduğu 26 kişi ve hesap hakkında suç duyurusunda bulundu.

ABD Başkanı Biden, 770 milyar dolarlık savunma bütçesini onayladı .

ABD'de, asemptomatik Kovid-19 hastalarının karantina süresini 5 güne indirdi.

Çin'de yabancı yatırım yasağı listesi 33 kalemden 31'e, pilot serbest ticaret bölgelerinde uygulanan yabancı yatırım yasağı listesi ise 30 kalemden 27'ye düşürüldü.

Ne Olacak?

• Finansal İstikrar Komitesi Toplantısı bugün gerçekleşecek.
• İngiltere’de piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.
• ABD, Rusya ile Ukrayna konusunda güvenlik görüşmelerini 10 Ocak'ta yapmayı planlıyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yüksek volatilite devam ediyor. Geçtiğimiz haftayı yaklaşık %30’luk değer kaybıyla kapatan BİST100 endeksi haftanın ilk işlem gününe küresel piyasalardaki omicron varyantına dair olumlu haber akışlarının etkisi ile %0,59 yükselişle 1.902 seviyesinden başlangıç yaptı. Açılışta 10,85 seviyesinde olan kurun 11,58’li seviyelere yükselmesi ardından sanayi sektöründeki paylarda alımlar hızlandı. Aralık ayı İmalat Kapasite Kullanım Oranı’nın Kasım ayının üstünde açıklanması ile BİST100 endeksi 1.942 seviyesini test etti. Öğleden sonra haber merkezlerine düşen ‘BDDK’nın 5 kişi hakkında Bankacılık Kanununa aykırı davrandığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu’ haberinin yankıları sonucunda endeks negatife döndü. 1.873 seviyesine kadar geri çekilen endekse seans sonuna doğru gelen tepki alımları endeks 1.897 seviyesinden günü tamamladı.
 
VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Pazartesi 2.050 - 2.098 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.095 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 28.478 azalarak 200.161 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.100 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 2.220’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.350 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.995 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.160 ve 2.230 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.055 ve 1.995 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Altın yılın son haftasında sakin

 

Asya borsalarında pozitif hava

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)