E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste alıcılı başlangıç bekleniyor---

Endekste alıcılı başlangıç bekleniyor

Endekste alıcılı başlangıç bekleniyor
10 Ocak 2022 - 08:26 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 61.727 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 173 kişi olduğu açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyondaki müsilajı da en kısa sürede temizleyeceğiz .

Dünya’da yer alan habere göre Kur korumalı TL vadeli mevduatta devlet iç borçlanma senedi ile ödeme uygulaması yasa teklifinden çıkarıldı. Ödemelerin sadece nakit kaynak yoluyla yapılması öngörülüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin hafta sonu iş kadınlarıyla yaptığı görüşmede KDV'de sadeleşmeye gidileceğini açıkladığı belirtildi.

ABD Başkanı Bıden: Fed'in yüksek enflasyonun yerleşmesine izin vermeyeceğine güveniyorum. Fed hedeflerine ulaşacaktır.

Goldman Sachs, Fed'den bu yıl 4 faiz artışı bekliyor.

Washington Post gazetesinin haberine göre, ABD'de Senatör Manchin'in Beyaz Saray'a Aralık ayında önerdiği 1,8 trilyon dolarlık harcama paketi, Beyaz Saray ile Manchin arasındaki görüş ayrılıklarının aşılamaması sonrası artık masada değil.

ABD, Rusya'ya teknoloji ihracatını sınırlandırmayı planlıyor .

TESK Başkanı Palandöken: Gıda ürünlerinin tamamında KDV oranı %1’e indirilmeli .

KOBİDER Başkanı Özgenç bankalara düşük faizli kredi çağrısı yaptı. Özgenç, "TCMB’nin faiz indirimi kredilerde beklenilen düşüşü sağlamadığı için KOBİ'ler kredi alamıyor. Faiz oranlarının düşmesinden dolayı bankaların küçük ve büyük işletmelere düşük faizli kredi vermeleri sağlanmalı" dedi.

Bank of America stratejistleri kripto paralar, paladyum, teknoloji hisseleri de dahil olmak üzere birçok varlık sınıfında balonun eş zamanlı olarak patladığını söyledi.

Çin’de ilk kez Omikron varyantı taşıyan yayılma görüldü.

Ne Olacak?

• Yurt içinde ve Euro Bölgesi’nde İşsizlik Oranı açıklanacak
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

5 Ocak Çarşamba günü Fed tarafından 14 - 15 Aralık tarihlerinde gerçekleşen Fed Toplantı tutanakları yayımlandı. Piyasalar Fed'in tutanaklarda güvercin mesajlar vermesini beklerken, Fed piyasaların aksine şahin mesajlar verdi. Fed tarafından daha öncesinde açıklanan 2022 yılında 3 faiz artırımı olabileceğine dair mesajların piyasalarda fiyatlaması sonrasında, faiz artırımının hızlanıp bilançonun küçültüleceğinin açıklanması, piyasalarda şok etkisi yarattı. 8,67 trilyon dolarlık büyük bir bilançonun faiz artırımı ile küçüleceği mesajları sonrasında küresel piyasaların baskılandığını görüyoruz. Fed 2015 yılındaki faiz artırımı sonrasında bilanço küçültmek için 2 yıl beklemişti. Fed mesajlarında dikkat çeken detay ise daha öncesinde 'geçici' olarak vurgulanan enflasyonun artık temel sorun haline gelmesi sonrasında enflasyon, omikron varyantı kaynaklı gelişmeler ve ekonomilerin hızlı toparlanacağı beklentileri ile Fed'in faiz artırımının hızlandırması bekleniyor. Bu hafta tahvil getirilerinin yükselişi ile teknoloji paylarının baskılandığı ABD piyasalarında, Fed'in şahin görüşü ile birlikte satıcılı seyir hakimdi. Önümüzdeki hafta açıklanacak ABD enflasyon verisi piyasaların odağında olacak. Son açıklanan ABD'deki %6,8'lik enflasyon verisi, navlun fiyatlarındaki hareketlilik, gıda ve enerji fiyatlarındaki artış ile birlikte son 39 yılın en yükseği olarak kayıtlara geçmişti. A BD'de Aralık ayında tarım dışı istihdam beklentilerin çok altında kaldı. ABD Çalışma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, geçen ay tarım dışı istihdam 199.000 olarak açıklandı. Piyasa beklentisi 422.000 artacağı yönündeydi.

BİST100 endeksi haftanın son işlem gününe küresel piyasalara paralel olarak güne pozitif başlangıç yapmasının ardından, kar realizasyonları ile 1.994 seviyesine kadar geri çekildi. Gün sonuna doğru bankacılık sektörüne gelen alımlar ile endeks günü pozitif tamamladı.


VİOP 30 Endeks kontratında alııclı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Cuma günü 2.289 - 2.375 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.361 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 10.255 artarak 344.153 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.283 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 2.425’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.600 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.320 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.400 ve 2.425 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.320 ve 2.290 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 10/01/2022

 

Altın fiyatlarında 'faiz' düşüşü

 

Günün önemli şirket haberleri 10/01/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)