E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekslerde Noel hazırlıkları başladı---

Endekslerde Noel hazırlıkları başladı

Endekslerde Noel hazırlıkları başladı
21 Aralık 2023 - 09:22 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Yılın son günlerine yaklaşırken, küresel piyasalarda temkinli bir atmosfer devam ediyor. ABD tarafına baktığımızda ise endekslerin tüm zamanların en yüksek seviyelerinde seyrettiğini gözlemlerken dün seans sonuna doğru sert satışların geldiğini gözlemledik. Fed Başkanı Powell’ın faiz indirimlerine yönelik sinyallerinin piyasalar tarafından aşırı fiyatlandığını ancak fed yetkililerinden gelen konuşmalarda bu havanın dağıldığını düşünmekteyiz. Bu havada piayasaların veri odaklı gitmesinin daha sağlıklı olacağını öngörüyoruz. Haftanın en önemli verisi ise yarın açıklanacak olan çekirdek PCE enflasyonu olacak. PCE enflasyonunun %3.0’ten %2.8’e, çekirdek PCE enflasyonun %3.5’ten %3.4’e gerilemesi bekleniyor. Yaklaşan Noel ile birlikte işlem hacimlerindeki düşüşün devam edebileceğini ve volatilitenin artabileceğini düşünmekteyiz.

ABD endeksleri, günü %1,5’a varan düşüşle tamamladı. ABD vadelileri ise %0,20 civarı pozitif tarafta işlemlerine devam ediyor.

Avrupa endeksleri, haftanın üçüncü işlem gününü yataya yakın karma tarafta tamamladı. Gün içerisinde telekomünikasyon %1,6 değer kazanırken, teknoloji sektörü %0,3 değer kaybetti.

İngiltere'de ise enflasyon, Kasım ayında beklenenden daha hızlı bir şekilde %4,6'dan %3,9'a geriledi, Bu durum 2024’de 145 baz puan faiz indirimi yapabileceğine yönelik fiyatlanmaları destekledi.
Asya endeksleri, günü %1,7’e yakınsayan yükselişle tamamlarken bölge endeksleri gün içi işlemlerinde ise %1,5’a yakınsayan düşüşle işlemlerine devam ediyor.

Bist100 endeksi, %0,23 değer kaybıyla 7.662,85 puan seviyesinden günlük kapanış sağlarken toplam işlem hacmi 63,31 milyar tl oldu. Önceki kapanışa göre mali endeks %0,05, hizmetler endeksi %1,34, sanayi endeksi %1,70, teknoloji endeksi %3,38 değer kaybetti. Kritik faiz kararı öncesinde bankacılık sektörü endeksten olumlu ayrışırken 7.400 ve 7500 bandının önemli bir destek olduğunu düşünüyoruz. Olası yükselişlerde ise 7.700 ve 7.900 dirençlerini takip ediyor olacağız.

Bugün, ABD tarafından işsizlik haklarından yararlanma başvurularını ve büyüme verisini takip ediyor olacağız. İçeride ise TCMB faiz kararını izliyor olacağız. TCMB, bir önceki toplantıda politika faiz oranını %40'a yükseltmişti. Bugün ise TCMB'nin politika faizini 250 baz puan artırarak %42,50'ye yükseltmesi bekleniyor. Geçtiğimiz aydaki karar metninde sıkılaştırma döngüsünün sonuna gelindiğini ve sonraki adımların daha düşük düzeyde atılacağına dair açıklama yapılmıştı.

BİST100 endeksinin yataya yakın bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Küresel piyasalarda risk iştahı açık

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (21/12/2023)

 

Tarkim ve Doğu Aras Enerji sorusu

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (21.12.2023)

 

Fiyat hareketi güçlü hisseler (21/12/2023)

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Günün önemli şirket haberleri 21/12/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)