E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Endekse en büyük katkı havacılık sektöründen geldi---

Endekse en büyük katkı havacılık sektöründen geldi

 Endekse en büyük katkı havacılık sektöründen geldi
15 Nisan 2020 - 09:15 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende "BIST100 Endeksi kritik 98500 üzerinde kalıcı olabilir mi?" sorusuna cevap aranıyor

BIST100 endeksi dün global piyasalardaki güçlü tablo ve içerideki atmosferin etkisi ile günü %2,23 yukarıda 98.550 seviyesinden tamamladı. İşlem hacmi 15,3 milyar TL seviyesine ulaşarak şubat ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Endekse en yüksek katkı havacılık sektöründe yer alan hisse gruplarından geldiği gözlendi.

Dolar/TL kanadında ise 6,82 seviyesi izleniyor. Bugün yurtiçi piyasalarda haber akışlarının yanı sıra merkezi yönetim bütçe dengesinin gelmesi bekleniyor. Mart ayı salgın nedeniyle bazı kararların alındığı bir aydı ve bunun bazı verilerde yansımaları görülmüşken bütçe tarafı da kritik olabilir. Diğer yandan S-400 gündemine dair başlıklar yeniden ön plana çıkmış. Siyaset tarafındaki haber başlıklarına karşı bu dönemde temkinli olmakta fayda var.

Yurtdışında ise dün pozitif bir hava vardı. ABD ve Avrupa’da bilanço sezonu öncesinde alımların geldiği görüldü. Bu nedenle endekslerde hisse bazlı hareketlilik gelecek günlerde gündeme gelebilir. Diğer yandan dün IMF küresel ekonomi ve ülkelere yönelik büyüme tahminleri açıkladı. Küresel ekonomi için bu yıl %3,0 oranında daralma bekleyen IMF, diğer ülkelere yönelik bu yıl ki tahmini de derin bir daralma yönünde olurken, 2021 tahmini ise iyi bir sıçrama ile büyüme yönünde olduğu dikkat çekti. Bu sabah Asya borsalarında özellikle IMF tahminlerinin etkisi ile satıcılı bir seyir izleniyor.

Vadeliler kanadında da hafif negatif bir tablo ön planda. Ons altın 1725$ üzerinde işlem görmekte ve özellikle Avrupa’daki vaka sayısının yatay hale gelmesi, risk iştahındaki iyimserlik altında bir miktar realizasyon getirdiği görülüyor. Petrol fiyatlarında anlaşma sonrasındaki iyimser fiyatlamanın bittiğini ve yeniden talep yönlü gelişmelere dönerek satış gördüğü dikkat çekiyor. Bu noktada ekonomik tahminlerin petrol fiyatlamaları açısından da önemli olduğunu belirtmek gerekir.

Petrol fiyatlarında bugün akşam saatlerinde DOE tarafından açıklanacak stok verisi önemli olacak. Dün API verilerine göre 13,1 milyon varil artış görüldü. Kısa vadeli hareketliliği neden olabilir. Ayrıca Brent ve ham petrol fiyatları arasındaki fark geçtiğimiz haftalarda oldukça darken şimdi neredeyse 8$ kadar çıkmış durumda. Anlık olarak Brent satıcılı seyrederken, ham petrolün primli olduğu dikkat çekiyor. Bu nedenle gelecek günlerdeki iki petrol ürünü arasındaki makas farkını izlemekte fayda var. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)