E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks üzerinde kur ve faiz tarafındaki gelişmeler etkili olabilir---

Endeks üzerinde kur ve faiz tarafındaki gelişmeler etkili olabilir

Endeks üzerinde kur ve faiz tarafındaki gelişmeler etkili olabilir
28 Temmuz 2020 - 09:05 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endekste hafif satıcılı bir seyir ile güne başlanılması bekleniyor.

BIST 100: Endekste hafif satıcılı bir seyir ile güne başlanılmasını bekliyoruz. BIST 100 endekste 1206 direnç olarak geçerli, 1183 destek konumunda...

TL Bonolar: Enflasyon beklentileri ve kur tarafında artan volatilite ile tahvil faizlerinde yüksek seviyelerin korunacağını düşünüyoruz...

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında değer kazanmaya devam ederken, içeride dolar kurunda dün akşam yaşanan hareketlilik sonrasında 6,85 destek haline gelmiş durumda...

EUR/USD: Paritede sert yükseliş 1,18 direncine doğru hız keserken, güvercin Fed beklentileri de risk iştahına destek olarak dolar endeksini baskılamakta...

Günün Öne Çıkanları:

• İçeride AKBNK, FROTO, TOASO ve TKFEN, ABD’de ise McDonald’s ve 3M 2. çeyrek finansallarını açıklayacak.
• ABD’de konut fiyat endeksi ve tüketici güven endeksi verileri izlenecek.
• ABD’de korona virüse karşı 1 trilyon dolarlık yeni teşvik paketi Senato’ya sunuldu.

Asya piyasalarında olumlu bir görünüm var, ABD vadeli endeksleri ise yatay bir seyir izliyor. Ancak içeride kısmi satıcılı bir seyir izleneceğini tahmin ediyoruz, kur ve faiz tarafındaki gelişmeler endeks üzerinde de etkili olabilir, 1183 desteği önemli.

Bu sabah Asya borsaları Japonya hariç yükselirken ABD vadeli kontratları ise yatay bir seyir izliyor.

Endeksin ise kurdaki yükselişin etkisiyle güne hafif satıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz. 1206 direnç olarak korunurken, 1183 ve 1175 ise destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,64 seviyesine gelirken, global risk iştahı artışı aynı ölçüde eurobond piyasasına yansımayabilir. Artan kur volatilitesi ile TL tahvillerde de kısmi satıcılı bir seyir yaşanabilir.

Gösterge tahvilde %10 direnç konumunda. 10 yıllık tahvilde ise %12 üzerinde kalınması beklenebilir.

Dolar endeksi 94 seviyesinin de altına gelirken, EUR/USD paritesinde 1,18 ara direncine doğru kısmi kar satışları gelmekte.

İçeride dolar kurunda dün akşam yaşanan hareketliliğin ardından 6,85 destek haline gelirken, yukarıda ilk planda 6,92 direnç konumunda.

Euro kurunda ise 8,00 desteği üzerinde 8,10 kısa vadeli direnç olarak izlenebilir.

Petrolde yaşanan dalgalı seyir ile beraber haftanın açılışına yakın seviyelerdeyiz, Brent petrol 44 dolar varil seviyesine yakın.

Altın fiyatları 2000 dolar seviyesine yaklaşırken, gelen kar satışları da etkili olmakta. 1921 destek olarak izlenecektir. Gram TL bazında ise 430 ve 437 izlenecek dirençler.

BIST 100 Endeksi’nde 1175 üzerinde kısa vadeli görünüm olumlu. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)