E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks, TL varlıklardan ve yurt dışından pozitif ayrıştı---

Endeks, TL varlıklardan ve yurt dışından pozitif ayrıştı

Endeks,  TL varlıklardan ve yurt dışından pozitif ayrıştı
11 Kasım 2021 - 09:03 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD’de TÜFE ekim ayında yıllık %6,2 olarak gerçekleşti. Açıklanan enflasyon rakamı beklentilerin üzerinde gelirken, küresel çapta enflasyonist baskıların devam ettiği görülüyor. Yeniden gündeme taşınan enflasyon endişeleri risk iştahı üzerinde baskı oluştururken, dolarda değer kazanımları ve ABD tahvil faizlerinde yükselişleri de beraberinde getiriyor. Ekonomik veriler ve merkez bankalarının söylemleri gündemdeki yerini ve önemini koruyor. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Türkiye – Cari İşlemler Dengesi Önem: Yüksek

• 10:00 İngiltere – GSYH 2021/3Ç Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Bu hafta açıklanan verilerin enflasyon endişelerini tekrar gündeme taşımasına bağlı olarak risk iştahının zayıflama kaydettiği ve hisse piyasalarında satışların yaşandığı görülüyor. Bununla birlikte son dönemde pozitif bir görünümün etkili olduğu BIST-100 Endeksi yurt dışındaki zayıflama karşın dün günü %0,52 oranında yükselişle 1.624,09 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın karışık bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 9,81 – 9,82 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 9,87’li seviyelerden işlem görmekte. BIST100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi dün günün ilk yarısında satıcılı bir görünüm sergilerken, öğleden sonra bir kez daha hem diğer TL varlıklardan hem de yurtdışı piyasalardan pozitif ayrıştı ve kayıplarını telafi ederek pozitif tarafa geçti. Endekste orta vade için dün de bahsettiğimiz gibi mart ayındaki bir önceki zirvenin bulunduğu 1.590’ı referans olarak izlemeye devam ediyoruz. Endeksin bu seviye üzerinde tutunması satışların kısa süreli bir düzletme olduğu algısını kuvvetlendirecektir. Buna karşın satışlar sertleşecek ve endeks bu seviyenin altına sarkacak olursa son oluşan yukarı yönlü trend sorgulanmaya başlayacaktır. Yukarıda ise hafta içinde gördüğümüz tarihi zirve olan 1.631,45 geçilecek olursa alımlar hız kazanabilir. Burası geçilmeden yeni alım yapmanın riski yüksek olacaktır.

Günün önemli şirket haberleri 11/11/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)