E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks, risklerin azalmasına iyimser tepki verir mi?---

Endeks, risklerin azalmasına iyimser tepki verir mi?

Endeks, risklerin azalmasına iyimser tepki verir mi?
24 Şubat 2020 - 09:11 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende "Coronavirüsündeki endişeli tablo endeksleri baskılıyor..." görüşü öne çıkıyor.

Yurtdışı piyasalarda haftanın ilk işlem gününde satıcılı bir tablo izleniyor. Coronavirüsüyle ilgili vaka sayısındaki hızlı artışlar ve diğer ülkelerden salgına dair haberlerin yayılması tedirginliğin boyutunu iyice yükseltti. Endeks fiyatlamalarının virüs endişesi ile baskı altında kalması güvenli limanlara olan kaçışı da tetikliyor. Bu sabah Asya borsalarında satıcılı bir tablo var ve benzer tabloyu vadelilerde izliyor. Ons altın ise 1665$ seviyesine çıkarak son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaşmış durumda.

Petrol fiyatları ise gelişmelerin talep tarafını negatif etkileyeceği beklentisi ile satıcılı seyrediyor.

Yurtiçi piyasalarda endeks geçen hafta cuma gününü %1.03 yukarıda 116.829 puanla tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin, Macron ve Merkel ile yapmış olduğu görüşmelerde yol haritasının çizildiği ve Putin ile 5 Mart günü yeniden bir görüşme gerçekleştirileceği değerlendirildi. Görüşmeden negatif bir sonuç çıkmazken, yapılan görüşmelerin kurun bugün Asya saatlerindeki açılışı sonrasında 6.11 seviyesine kadar geri çekildiği gözlemlendi. Anlık olarak 6.10 üzerinde işlem gören parite için gün içinde takip edilecek veri gündemi oldukça sakin. Daha çok haber başlıkları kur ve endeks açısından önemli olacak. Diğer yandan endeksin jeopolitik risklerin bir nebzede olsa azalmasına iyimser bir tepki vermesini beklesek de global piyasalardaki satışlar endeksi baskı altında bırakabilir.

Endekste 118.500 üzerindeki hareket yükselişin devamı açısından önemli olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)