E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEmlak GYO'da işlem patlaması---

Emlak GYO'da işlem patlaması

Emlak GYO'da işlem patlaması
13 Kasım 2013 - 11:06 borsagundem.com

Emlak GYO'da toplam işlem hacminin yarısı kadar işlem gerçekleşti

Bugün yeniden işleme açılan Emlak GYO’da akıl almaz işlemler oluyor. Saat 11 itibariyle borsanın toplam işlem hacmi 1,3 milyar TL olurken Emlak GYO’daki işlem hacmi yaklaşık 600 milyon TL oldu. Bu işlemlerle Emlak GYO, borsa işlem hacminin yarısını gerçekleştirerek diğer tüm şirketlerdeki kadar işlem yapılmış oldu. Halka arz öncesi 2,77 TL kapanışın gerçekleştiği hissede 2,50 TL 'den halka arz sonrası işlemler bugün yeniden başladı. Gün içinde en düşük 2,50 TL'den işlem olan Emlak GYO'da yükseliş yaşanarak hisse fiyatı 2,56 TL'ye ulaştı. Bu arada hissede yaşanan yoğun işlemlerde gözlerden kaçmadı. Kulislerde, 2,50 TL’den  halka arzı yapılan  Emlak GYO’da özellikle yerli piyasa oyuncularının derinliği artan tahtaya ilgisinin yoğunlaştığı, bu sayede sabah saatlerinde piyasa oyuncularının yüksek miktarda açık işlemler yaptığı konuşuluyor. Halka arz sırasında talepte bulunup da alamayan yabancı ilgisinin de devam ettiği hissede,  yoğun işlemlerin gün boyunca işlemlerin devam edeceği tahmin ediliyor.

Bilindiği üzere Emlak Konut GYO’nun ödenmiş sermayesini 3 milyar 800 milyon TL’ye çıkartmaya yönelik ikincil halka arzında, talep toplama süreci 8 Kasım’da sona ermişti. 6 Kasım’da başlayan 3 günlük talep toplama sürecinde fiyat aralığı 2.50-2.80 TL seviyesinde belirlenirken, hisselere yatırımcılar yoğun talep göstermişti. Nihai halka arz fiyatı pay başına 2.50 TL olarak belirlenirken, toplam büyüklüğü 1,6 milyar dolar (3,25 milyar TL) olan halka arz, Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde sermaye artırımı şeklinde yapılan yılın en büyük halka arzı oldu.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı13 Kasım 2013 12:57

    19 Kasım'ı bekleyin esas şov ondan sonra başlayacak. Önce kredili EKGYO alanların hisselerini satmaları için baskı yapıyorlar. Onları dökmeden yukarı çekmezler.