E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEl Kaide lideri Zevahiri öldürüldü---

El Kaide lideri Zevahiri öldürüldü

El Kaide lideri Zevahiri öldürüldü
02 Ağustos 2022 - 08:18 borsagundem.com

El Kaide lideri Eymen El-Zevahiri, ABD güçlerinin Afganistan'ın başkenti Kabil’de düzenlediği hava saldırısında öldürüldü. Joe Biden, "Adalet yerini buldu" dedi.


El Kaide lideri Eymen El-Zevahiri, CIA tarafından Kabil'de öldürüldü. 11 Eylül saldırılarından beri ABD Dışişleri Bakanlığı, Eymen El-Zevahiri'nin yakalanmasını sağlayacak bilgi veya istihbarat için 25 milyon dolar ödül verileceğini açıklamıştı.

Usame Bin Ladin'in 2011'de ölümünün ardından El Kaide'yi devralan El-Zevahiri, Fransa, Hollanda ve İsviçre'nin yanı sıra Mısır ve Fas'ı da başörtüsü karşıtı politikaları yüzünden ‘İslam düşmanları' diye nitelendirerek tehdit etmişti. Pakistan ve Bangladeş hükümetlerini eleştirerek, onları “bizimle savaşan düşmanları” savunmakla suçlamıştı.

BİDEN: BU TERÖRİST ARTIK YOK

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da, “Adalet yerini buldu ve bu terörist lider artık yok. Ne kadar sürerse sürsün, nereye saklanırsanız saklanın, halkımız için bir tehdit iseniz, Birleşik Devletler sizi bulur ve çıkarır” açıklamasını yaptı. Biden ayrıca, ABD’nin Kenya ve Tanzanya’daki büyükelçiliklerine ve USS Cole’a yönelik saldırıların arkasındaki beyni veya kilit bir rol oynayan Zevahiri olduğunu da belirtti.

GÜVENLİ EVİN BALKONUNDA ÖLDÜRÜLDÜ

Üst düzey bir yönetim yetkilisi gazetecilere, “ABD istihbaratı, öldürülen adamın Zevahiri olduğunu çoklu istihbarat akışları aracılığıyla “yüksek güvenle” belirledi. Kabil’de ailesinin diğer üyeleriyle paylaştığı bir “güvenli evin” balkonunda öldürüldü. Başka can kaybı olmadı” dedi.

Reuters’ın aktardığına göre isminin açıklanmaması koşuluyla konuşan ABD’li yetkililer, Mısırlı bir ilahiyatçı ve genel cerrahi uzmanı olan Eymen Zevahiri’nin Pazar günü Kabil’de 06:18’de (0148 GMT) bir ABD insansız hava aracı saldırısının ardından öldüğünü ifade etti.

ABD, El Kaide bağlantılı örgütün elebaşına saldırı düzenledi

 

DEAŞ ve El Kaide'yi içeren yaptırım listesi genişletildi

 

Öldü denilen 'El Kaide' lideri video yayınladı!

 

Flaş iddia: Taliban ile El Kaide güçlerini birleştirdi mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)