E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEl Erian'dan yatırımcıya mesaj!---

El Erian'dan yatırımcıya mesaj!

El Erian'dan yatırımcıya mesaj!
30 Mart 2014 - 17:06 borsagundem.com

PIMCO'nun eski CEO'su El Erian, Cuma günü açıklanan ABD Mart ayı tarımdışı istihdam raporunda dikkat edilmesi gerektiğini söyledi

Piyasalar seçim sonrası yoğun geçecek haftada ABD'den gelecek istihdam verisine odaklanacak. Dünyanın en büyük tahvil yatırım fonu PIMCO'nun eski CEO'su Muhammed El Erian, Cuma günü açıklanacak ABD Mart ayı tarım dışı istihdam raporunda dikkat edilmesi gereken üç şeyi sıraladı. El Erian, ilk olarak Cuma gelecek verilerin ülkenin istihdam piyasasındaki genel durumu yansıtmayacağına dikkat çekti. El Erian, "Dikkat edilmesi gereken ilk şey, Cuma günü açıklanacak tarımdışı istihdam verisi, ABD'nin istihdam sektörüne yönelik genel bir resim çizmeyecek" dedi. El Erian, ABD'de uzun vadeli işsizlik ve yüksek genç nüfus işsizliği döneminin gerçekten yaşandığını belirtti.

FED'İN HAREKETLERİNE İŞARET ETMEYECEK

El Erian ikinci olarak açıklanacak rakamların Fed'in gelecek dönemdeki hareketlerine yönelik herhangi bir mesaj vermeyeceğine işaret etti. ABD Merkez Bankası Fed, Mart ayı Açık Piyasa Komitesi toplantısında, faiz politikalarına karar verirken artık işsizliği bir kriter olarak görmeyeceklerini açıklamıştı.

EKONOMİK GÖRÜNÜME DAİR BİLGİ VERMİYOR

El Erian, üçüncü olarak istihdam verisinin ABD ekonomisinin gelecekteki durumuna dair de öncü bir gösterge olmayacağının dikkate alınması gerektiğini söyledi. El Erian, "Daha önce de gördük. Artık istihdam verisi ABD ekonomisinin geleceğine yönelik bir öncü gösterge değil" dedi.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)