E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEkrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması---

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması
23 Eylül 2019 - 21:24 borsagundem.com

İmamoğlu, Kanal İstanbul projesini Erdoğan ile birlikte masaya yatırmak istediğini söyledi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk TV’de Didem Arslan Yılmaz’ın moderatörlüğündeki programda Veyis Ateş, Deniz Zeyrek ve Nevzat Çiçek’in sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la özellikle Kanal İstanbul projesini tartışmak istediğini vurgulayan İmamoğlu, "Erdoğan'la Kanal İstanbul'la ilgili ben tartışmak isterim. Kamuoyunda böyle bir sürecin oluşmamasını, tartışılmamasını konuşmak isterim. Planını da tartışmak isterim. Ben bunun İstanbul'da büyük bir hata olacağını savunuyorum. Bize göre yanlış ve eksikliklerini görüşmek isterim" dedi.

ERDOĞAN'DAN RANDEVU TALEP ETTİ Mİ?

'Erdoğan'dan bir randevu talebinde bulundunuz mu?' sorusuna da İmamoğlu, "Bulunmadım, çünkü bizi yeniden davet edeceklerini belirttiler. Komisyonlarla bir ortak çalışma masasıyla ilgili teşekkür ettim. Geçen hafta bir gazetede çağrının yapılacağı noktasında bir haber çıktı. Ama henüz bir çağrı yapılmadı" dedi.

“BU OYUNA ALET OLMAYIN”

İBB’de işten çıkarılanlarla ilgili soruya İmamoğlu, “Size kanun 6 aylık deneme hakkınız var diyor. Kanuni hakkınız. Kaldı ki ahlaki bir tarafı var. Orada mağdur olan insanlar bizden değil o süreci ahlâklı olarak yönetmeyenlerden hesap sorsun. 25 Şubat – 31 Mart arası 820 kişi 31 Mart-23 Haziran arası 1558 kişi. Sayın Genel Sekreter ayrılırken ’85 bin çalışanımız var’ deyince, ‘hemen bu sayıyı chack edin’ dedim. İşe alım sürecini yönetenler sorumludur. 820’si 31 Mart öncesi 1 ay, 1558 kişi de 5 Mayıs-23 Haziran arası. İşten çıkarılanların büyük çoğunluğu böyle. Üst düzey yöneticilerin bir kısmı kendisi ayrıldı, bir kısmıyla yolunu biz ayırdık. Üçüncüsü de iş disipline, iş ahlakına uygun hareket etmediğini tespit ettiğimiz insanlarla ilgili işlem yaptık. CHP’nin önünde gösteri yapanlar var, ‘Ey Kılıçdaroğlu ve ey İmamoğlu’ diyorlar. Böyle deyince aklınıza kim geliyor? Hangi meydanlar geliyor? Bu hak aramanın ötesinde bir şey. Mağdur edenlerin onları işe alanlar olduğunun altını çiziyorum. Bu oyuna alet olmayın diyorum” ifadelerini kullandı.

İBB'NİN MALİ DURUMUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

“En doğru sorulardan birisi. İşin özeti Türkiye’de ekonomi. İstanbul bu konuda kapasitesi en yüksek şehirlerden bir tanesi. Meclis’te sıkıntılar yaşayabileceğimizi biliyoruz. İlk Meclis’te bunu aştık. Borçlanma hakkını verdiler. Son mecliste “Kullanmadınız niye istiyorsunuz?” dediler.

Bir takvimimiz var. Muazzam bir takvim yönetiyoruz. 2019 bütçesinde gider bütçesi var. 3 milyar liraya yakın aşağıya çektik. 20 milyar liraya kadar indirdiğimizi düşünüyoruz.

Büyükşehirin politikasının doğru yürümediğini tespit ettik. Mali durumlarda en önemli meselelerin başında: Yürümeyen metro hatları…

Burada borçlanma ayrı bir kalem. Bunun gibi borçlanmalarımız var.

İBB’NİN NE KADAR BORCU VAR?

İBB’nin totalde borcu 50 milyar TL’nin üzerinde. Kısa ve orta vadeli borç 30 milyar TL’nin üzerinde. 25 yıla kadar giden borçlar var.

Kendi iştirakine borçlu ama o da borcu. 1 milyar liraya yakın vergi borcu ödemek zorunda kaldık. İştiraklere ödemek zorunda kaldığımız rakam buna dahil değil.

Ben şu an rakamları paylaşıyorum sizinle. Magazinsel bir cevap beklemeyin mühür deyince. Birinci sırada İBB nin yönetimine idari ve mali disiplin getiriyoruz. Toplum “Benim paramla ne yapıyorsun?” diyor.”

"YENİKAPI'DAKİ ARAÇLARIN TÜMÜ İADE EDİLDİ"

Programda Yenikapı’da sergilenen İBB araçlarına değinen İmamoğlu, “Araç tasaruffunda yıllık 60 milyon tasarrufumuz var. Bunun 50 milyonu İBB’de yaptığımız işlemden dolayı. 5 yılda 300 milyon demek oluyor. Bu da 123 kreş demek oluyor. Yenikapı meselesine gelince ben bunu meydanlarda telaffuz ettim. Bunları orada sergiledik ve tümüyle bunları iade ettik. Meydanda görülen araçlar tümüyle iade edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (65)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CUMA Muhammet25 Eylül 2019 10:31

    CHP ak Parti'ye belediyecilik de ders vermeye kalkmasın önce sen verdiğin sözleri yerine getir kazandığın günden bu yana sade tasarrufta bahsedyon

  • Şahin 25 Eylül 2019 00:18

    Sana kim sordu Kanalı? Gelin güvey havalarına giriyorsun?

  • Ziya24 Eylül 2019 22:28

    Sana kim soracakmış kanal istanbul u?  Sen çöpleri temizle  bakalım. Denizi kirletme! Bırakıldığı gibi temiz teslim edeceksin!  Unutma!

  • aliş24 Eylül 2019 21:53

    Artık troller para etmiyorrrrrrrrrrrrrr millet uyandı be kardeş 

  • Mustafa Aras24 Eylül 2019 21:48

    Sen CHP lı olduğuna göre her yapılan işe bir hata buluyorsun kanal İstanbul senin işin değil zamanı gelince ona sen mani olamazsın önce vermiş bulunduğun sözleri yerlne getir zam yapmak ile işe başladın kaldı ki en önemli alt yapı yatırımları yapıldı sen de yap da görelim konuşmak ile iş olmuyor

  • .24 Eylül 2019 20:04

    sen ilk önce 6 okun ne anlama geldiğini öğren.git tatiline zaten iyi mal varlığında var kendine eğlen.yalan atıncada terliyorsun. (6)  (6)  (6)  (6) 

  • Aynen24 Eylül 2019 20:26

    Ağzına sağlık çok güzel yorumlamışsın

  • gerçek.24 Eylül 2019 19:12

    ben chp yi seviyorum geçmişini unutan halkımıza iyi ders veriyor. devam zülmüne chp herşeyi yasakla.

  • Aynen 24 Eylül 2019 19:57

    Ağzına sağlık kardeşim çok şahane bir şekilde özetlemişsin

  • başkan gibi başkan24 Eylül 2019 16:02

    bu adamı çekemeyen cahil sürüsü elbet tıpış tıpış alışacaklar.kolay değil 25 senelik alışkanlığı bırakmak.İNŞALLAH gün gelecek bu karşı devrimci yobaz sürüsünün hepsinden kurtulacağız..

  • AhmetK24 Eylül 2019 21:38

    Millete cahil diyen mankurt, adamın yalanlarını anlamayacak kadar safsınız. Chp nin 100 yıldır laiklik dısında bşrsey diyemediğini ve bu ülkeye zerre hizmeti olmadıgını anlamayacak kadar safsınuz. Kendinize demokrat diyip, sizin gibş olmayanlara yasam ozgurlugu dair vermeyen zorbalarsınız. Din dusmanlıgınıza lafım yok, onun cezasını obur tarafta goreceksınız zaten

  • hakkı24 Eylül 2019 17:00

    Sayın Tayyip Erdoğan'ın istanbu'la yaptığı hizmetlere nankörlük edenlerden millete hayır gelmez.Çok beğendiğin bu zat bakalım neler icra edecek.Daha önceki abileri Nurettin Sözen ne yaptıysa bu da aynisini yapacak ,

  • Ayşe Ankaralı24 Eylül 2019 16:48

    chp demek yokluk demek, kıtlık demek, susuzluk demektir.chp nin belediye başkanlığı olduğu dönemde doğru düzgün yağmur bile yağmadı.chp yıllarını yaşları 60 yaklaşanlar bilirler gidin dedelerinize veya büyüklerine sorun bakalım.bu adam geldi hazıra kondu.

  • Mala cvp24 Eylül 2019 16:14

    Senin gibi imansız dinsiz olacağımı Yobaz olmayı yeğlerim Sen ve senin gibi beyinsizlere daha dün ne kadar tatlısınız bilinmeyen mütahit bozuntusu yakışır

  • kara murat24 Eylül 2019 15:36

    imamoğlu hala kim olduğunu söylemedi .. ATATÜRKÇÜ ADAMLAR gerek T.C. ye ..ve chp ye

  • balçık güneşi sıvayamaz24 Eylül 2019 15:28

    chp ye BÜYÜK ATATÜRK ün izinde gerçek ATATÜRKÇÜ ADAMLAR LAZIM!!! imamoğlu, bekaroğlu, a.latif şener vs.. bunlar chp ye nasıl girdi?  imamoğlu nu bu kadar aday arasından kim isim olarak çıkardı ??? 

  • İstanbul24 Eylül 2019 14:39

    İstanbul anketlerinde büyük değişim başladı. İmamoğlu farkı her ankettearttırıyor. İnanılmaz başarılar tescillenmeye başladı.. .. böyle giderse  bir  dahaki seçimlerde yüzde 75 le rahat rahat alacakdır imamoğlu.

  • AhmetK24 Eylül 2019 21:40

    Hangi anketmıs o ;)) %75 neymıs ya. Az olmus 99 dur o. ;))

  • Haha24 Eylül 2019 19:43

    Soyleme oyle seyler uyuyamazlar

  • Helal başkan...24 Eylül 2019 14:37

    İstanbul sorunları birbir bitiyor..Helal başkan. az zamanda bu kadar az zamanda, bu kadar çok tararruf ve yolsuzlukla mücadele den adam dünayda görülmedi daha. Yürü başkan bu millet seninle. Helal süt emmişler seninle... Seni destekliyor ve yanında oluyoruz. ekmek 0,75 kuruş Türkiye nin en ucuz ekmeği, kuduranlar, çatlayanlar olsada devam et başkan. 25 yıldır yoklukdan ve yolsuzlukdan ve hukuk karşısında hesap vermeyenler tek tek istifa edecek. Devlet gün gelecek hesap soracak. Millet varken arkadan da devlette olur saninle daima... Hükümetler geçici, milletin dediği kalıcıdır. +800 bin hatırlatır, seçim iptali isteyenlere  +8milyon oldunu demek isterim. Anketler çatır çatır coşuyorrrrr

  • waww...24 Eylül 2019 14:32

    Adam gibi adam... 2023 e kadar cumhurbaşkanı olacak adam. 2,5 ayda istanbuldaki yolsuzlukları  alt eden delikanlı adam... mafyaların yapıştığı otogarı bile çat diye temizledi. bataklıkları kurutmaya devam ediyor.. Otomobil israfının kökünü kurutacak...sivri sinek vızıltıları yorumlara kadar geliyor...haşere sinek böceklerle mücadele daha yeni başladı...Allah utandırmasın mübaret başkanımızı. Allahın sevdiği kulu, bizleerde severiz..HZ ömer gibi adalet peşinde koşanları bizlerde destekleriz. Camilerde, namazında, kuran okuyan, mevlüt yapan, dini bütün bu adamıda yedircek halimiz yok. Kudursalarca, çıldırsalarda, İstanbul'u beğenmeyen suriyeye gitsin.. giderkende 3 - 5 ümmetçi kardeşi suriyeliyide alsın yanına... gelmesinler bayramda felan kalsınlar orda 3+1 bahçeli resi villalarında.. 

  • Necmi Gün24 Eylül 2019 14:25

    Çok konuştukça batağa batıyorsun. Az konuş hatta hiç konuşma işini yürüt herkes her şeyi görür.

  • Ahmet aygün 24 Eylül 2019 13:40

    Imamoğlu kanal istanbuldan ne anliyorki. Şovmen başkan

  • Kosta24 Eylül 2019 13:22

    Bir chp li olorak yine basladi kostek olmaya yeter artik gidin chp bu ulkeye hep zarar veriyorsunuz

  • Yolsuz hırsız cukkacı nemacı24 Eylül 2019 13:07

    Halk buradaki troller gibi değil. Herkes herşeyi görüyor artık. Sizi buradaki puanlamalar ve anketler kurtaramıyor artık. İmamoğluna destek çok var.

  • son söz...24 Eylül 2019 12:43

    Başkanım hizmet vs önemli değil, zaman şov zamanı, insanlar artık buna bayılıyor...bu çıkışlarını daha çok yap lütfen...gündemden düşme, hizmet konusunu kafaya çok takma...biz tıpış tıpış oy veririz sana...yapıştır başkanım, arkandayız....

  • Gottik26 Eylül 2019 00:29

    İronik ifadelerini lehde zanneden beğenmiş olsa gerek. Öyle değil mi?

  • kamil24 Eylül 2019 10:57

    Burada insanlar boğazlar hakkında hiç bir şey bilmeden yorum yapıyor. Boğazların sadece kontrolü bize ait onun dışında askeri gemiler (izne tabi) hariç bedava geçiş yapabiliyorlar. biz sadece kılavuzluk ve romörköraj hizmeti verebiliyoruz. beleş boğaz dururken para verip senin paralı kanalından mı geçecek adamlar? kanalın amacı ranttan başka bir şey değil. bu açıkça görülüyor...

  • Lar24 Eylül 2019 13:03

    Hangi anlaşma 100 senede bitiyor ki ? Şehir efsanesi bunlar. Hedef 2023 efsanesi.

  • abdullah 5324 Eylül 2019 12:38

    bekleme yapmak istemeyenler içinde bir iki laf etseydin. avrasya tüneli gibi yani köprüyü kullanma tünelden geç.

  • Kenan Kolkar24 Eylül 2019 12:20

    Lozan anlaşması 2023 bitince o dediklerin artık olmayacaktır.

  • komik24 Eylül 2019 10:18

    Neyini tartışacakmış ki acaba, kanal istanbul için büyük bir hataymış sen bunun ne için gerekli olduğunu bilecek anlayacak kapasiteye sahip bile değilsin diyelim ki anladın bunu uygulayacak zihniyete sahip değilsin. Bence sen bir tv kanalı ile anlaşta soytarı show yap sana yakışır. 

  • Laik Türkiye24 Eylül 2019 15:23

    Kanıtla o zaman ?

  • komik24 Eylül 2019 14:50

    faruk; İslam dinini Camiye, Ezana küfreden baş örtüsüne katlanamayan bir güruhdan öğrenecek değiliz, Osmanlıyı ne kadar da sevmeseniz Türkiye Osmanlının en kıymetli çocuğudur buna sahip çıkmak da Osmanlı torunlarının en önemli görevidir haddini bil...

  • Faruk24 Eylül 2019 13:05

    Türkiyeyi kuran chp zihniyetidir. Yasanmaz hale getiren de senin yobaz zihniyetin. Alimin, ahlaklının dini islam olur cahilin ki ise yobazlık.

  • ekrem24 Eylül 2019 12:42

    bu vatandaş denen kişi yalanla gerçeği ayırd edemeyecek kapasitede gibi chp li olduğunu sanıyorum çünkü onlar türkiye kuruldu kurulalı gerçeği hiçbir zaman idrak edemediler.

  • Vatandaş 24 Eylül 2019 11:42

    Terbiyeli istanbul halkının seçtiği başkana hakaret edemezsin. Ahlâk ve terbiyeye davet ediyorum.

  • TEKİN24 Eylül 2019 11:09

    Her şeyi bir kişinin bilmesi gerekmiyor. Kurmayları Danışmanları var bu insanların bu işleri bilen eğitimli. Sen zannediyor musun ki hala diploması muamma olan hadi diplomayı geçtim biri çıkıp üniversiteden arkadaşım diye ortaya resim bile koyamadığı kişi mi biliyor zannediyorsun her şeyi. Önemli olan kandırılmaya müsait olmaması...

  • Volkan24 Eylül 2019 09:47

    Uzağı görmek lazım. Kanal İstanbul ertelenir ama ileride yapılır. İstanbul trafiği 20-30 yıll sonra çok artar. Yerinin beli olması iyidir. mainnetraffic.com sitesinde boğazların önemli bir güzergah olduğu görülebiliyor.  50 yıl sonra da Çanakkale'ye bir kanal yapılabilir ve Montrö sözleşmesi bypass edilir.

  • borsacı24 Eylül 2019 09:42

    Kanalı manalı unutun, ülkede para yok. Ayrıca kanalın faydası da yok. boğazları adam akıllı koruyun, saçma sapan kanunlar çıkartıp boğazı mahvetmeyin yeter....bizim oralarda bir laf vardır. ayranı yok içmeye tahtırevanla gider zıçmaya.....  (6) 

  • Beşiktaş24 Eylül 2019 07:01

    Şow değil icraat bekliyoruz.

  • TEKİN24 Eylül 2019 08:02

    Adamın seçim de vaadlerinden biri de israfı gözler önüne sermek adına araçları yenikapı da sergilemekti. Bundan dolayı da israfı sergiledi ve araçları iade etti. Şov yapıyor diyorsunuz. Bu sergileme işine yapmayıp sessiz sedasız araçları iade etse bu sefer AKP hırsızları ile siz aynı anda hani israf vardı hani araçları yenikapı da sergileyecektin diye yaygara koparıp yalancılıkla suçlayıp kendinizi temizleyecektiniz. Adam dönen dolapları yolsuzlukları açıkladıkça siz hırsızı yalanı dolanı savunuyorsunuz hala el insaf...

  • Itri24 Eylül 2019 06:59

    Kanal işi bitti. Resmen kanal işinde benden izin almadan başlayamazsın, istanbulun kralı benim demiş

  • Sümsük24 Eylül 2019 04:54

    Takiyeci laf cambazı nasılda bağlaman kuvvetli İnsan kaynakları okuduğun belli oluyor.

  • Ali kolsuz24 Eylül 2019 00:13

     :) istanbul halkı bunu seçtiğine ileriki zamanlarda bin pişman olacaklardır.adamın yaptı şuana kadar ki işi sowwwwwwwwwwwww

  • Pala24 Eylül 2019 07:29

    Kadir topbaşı seçtiğine de pişman olmadı mı? Adam fetocu diye görevden el cektirilip yerine kayyum gibi 2 yıllığına bir akpli yönetti istanbulu. Son 2 yıl istanbulu kim yönetti adını hatırlayan var mı

  • Aa24 Eylül 2019 07:22

    Hahhah hah, mama bittimi

  • Tam komedi23 Eylül 2019 23:34

    Saraya gittikten sonra tabi ki güçten etkilendi imam efendi ! Kanal manal ne ayaksın ?  Unutmayın ki imamoğlu da beton ekonomisinin zengin ettiklerinden !!!  Zenginin adaletinde  fakirin hakkı ahirete KALIR !!! 

  • Laik Türkiye24 Eylül 2019 15:27

    İsmine layık bir yorum yazmışsın 

  • asena23 Eylül 2019 23:25

    HERHALDE ERDOĞAN KARIŞIR SEN KİMSİN BUGÜNEKADAR SIFIR+SIFIR

  • Bekle...23 Eylül 2019 23:28

    Kim olduğunu ilerleyen zamanlarda göreceksin...

  • Erhan23 Eylül 2019 23:06

    Sen bırak kanalı falan, bir icraat yap arkadaş anca sağa sola laf yetiştir, İstanbulu yönetiyorsun kasabamı sanıyorsun burayı, icraatlarınla ispatla kendini, sende fıs çıktın be

  • İst.23 Eylül 2019 23:21

    Ne demek kanalı bırak katdeşim, bu kanal her istanbulluyu dolayısı ile istanbullunun çoğunluğunun oyu ile başkan seçilen İmamoğlu nu ilgilendiriyor, ne yapmasını bekliyorsun? Çalıp çırpmasını mı?

  • ekrem23 Eylül 2019 23:00

    belediye başkanlığı hariç herşeyi bilen imamoğluyla tartışmak lazım kanalı suyun akışını en iyibilen kıvrıla kıvrıla nasıl yürütüleceğini hele dönüşler konusunda uzman  evirip çevirme desen üştüne yoktur. chp yi karıştırmıyorum onunla tartışılırsa konu direkt hayıra yönelir. hayır getiren bir hayır olmaz tabii ülke menfaatine olacağı için olmaz manasında hayır yani halkın menfaatleri chp ye ters

  • ekrem24 Eylül 2019 08:47

    hazmedemediğim yalanlardır ve devletin terör dediğine destek çıkmasıdır birde çözüm getirmek yerine lafı evirip çevirerek başkasına getirmesidir.

  • Senden mi öğrenecek belediye başkanlığını?23 Eylül 2019 23:08

    Birşeyler yazmışsın ama eminim ki sen de ne yazdığını anlamamışsındır, bir ordan bir burdan laf olsun torba dolsun maksat çamur atmak olsun baştan son saçmalamışsın.. belli ki 23 haziran ı hala hazmedememişsin...

  • VATANDAŞ 23 Eylül 2019 22:28

    HER ŞEY GÜZEL OLACAK DEMİŞTİ. İNŞALLAH OLACAK

  • :))23 Eylül 2019 22:28

    imamoğlundan korkuyolar.. hemde nasıl..korkan kişiler geçmişi kirlise korkar.. geçmişi temiz adam korkmaz... imamoğlu korkmuyor çünkü geçmişi meydanda şefaf..istanbul belediyesi kadar şeffaf, ve herkonusu tartışılan bir aekep belediyesi yok. millet farkında, sokakda orda burda bunu konuşuyor. tvler , gazeteler onlar bunlar boş...millet uyandı.. 3 kuruşa muhtaç aç fakir kaldı. imamoğlu kurtuluş

  • 🇹🇷23 Eylül 2019 21:56

    Kanalistanbul projesinin hemen başlaması lazım.

  • abdullah24 Eylül 2019 09:27

    arsa toplayanları git balıkesirde ara ekrem beyin mal beyanına bak çanakkale köprüsüne yatırım yapmış. kanal istanbulu geciktirip baıkesirde nakite dönüp kanaldan istifade yoluna gidebilir kendi menfaatleri için halkı düşünecek hali yokya bende olsam öyle yapardım. herkes kendine

  • Hayrola?23 Eylül 2019 22:12

    Kanal güzergahında arsa mı topladın, bu acelen ne?

  • Ali23 Eylül 2019 21:54

    Bence de bu proje istanbul a yapılacak en büyük kötülük olacak, istanbul un çehresini, iklimini ve dengesini değistirecek bu projeyle ilgili bilim adamlarının çekinceleri ortadayken bu inat neden? Akıl mantık ve sağduyu bı ğfojenin büyük bir hata olduğunu öngörmekte, ımarım akıl ve sağduyu rant hırsından üstün gelir, Aksi halde vebali çok ağır olur.

  • Halil23 Eylül 2019 21:49

    Öküz altında buzağı aramaya bırakta Belediye Başkanlığı'nı yap

  • Coco23 Eylül 2019 22:05

    Zorunamı gidiyo başkan olması

  • Metro23 Eylül 2019 21:44

    Kanal değil metro lazım. Bahçeşehir hala metro bekliyor. Kanal ekonomik yoklukta en sona kalmalı