E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEkonomiye 9 milyar euro 'yerli' katkı---

Ekonomiye 9 milyar euro 'yerli' katkı

Ekonomiye 9 milyar euro 'yerli' katkı
04 Eylül 2016 - 08:26 borsagundem.com

İstanbul'da 2018'de hizmete girecek olan 3. Havalimanı'nda kullanılan malzemelerin %90’ı yerli malı.

Üçüncü Havalimanı Ortak Girişim Grubu (OGG) yetkililerinden edinilen bilgilere göre, 10.5 milyar euroluk dev projenin yüzde 90’ı yerli malıyla karşılanacak. Bugüne kadar yapılan yatırım ise 2 milyar euroyu aşmış.
İstanbul yeni havalimanı inşaatında kullanılan hafriyat, beton, demir, çelik, seramik başta olmak üzere malzemeler Türkiye’den temin ediliyor. Böylece inşaatının tamamlanmasıyla, yaklaşık 9 milyar euronun Türkiye ekonomisine kalacağı hesaplanıyor. Bagaj taşımayla birlikte, yürüyen merdiven, yol ve asansörler ise ithal yolla temin edilecek. İthal edilecek bu ürünlerin yüzde 20-30’u da yine Türkiye’deki üreticilerden karşılanacak. Proje, bütün etapları tamamlandığında 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanı olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALY32304 Eylül 2016 11:13

    SANIRIM, MERKEZBANKASI DÖVİZ REZERVLERİNİN ARTIK HEM DOLAR HEMDE EURO OLARAK TAKİP EDİLMESİ AMAÇLI VERİ AKIŞLARINDA VERİLMELİ. REZERVLER DOLAR,YATIRIMLAR EURO.NASIL OLUYOR BU? TC NİN DÖVİZ REZERVİ EURO VARMI? VARSA NE KADAR? MATEMATİKÇİLERİN TÜM HESAPLAMALARI YANLIŞ MI YOKSA.EURO REZERVLERİ NEDİR TCMERKEZ BANKASININ?