E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEkonomide güvenin artması lazım---

Ekonomide güvenin artması lazım

Ekonomide güvenin artması lazım
27 Eylül 2013 - 16:12 borsagundem.com

Fed Chicago Başkanı Charles Evans, varlık alımlarının azaltılabilmesi için ekonomide güven duygusunun daha çok artması gerektiğini söyledi

Fed'in uygulamakta olduğu rekor teşvik önlemlerinin en büyük destekçilerinden biri olan Fed Chicago Başkanı Charles Evans, varlık alımlarının azaltılabilmesi için daha fazla güçlenme sinyallerine ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.
Oslo'da bugün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Evans, "Ekonomik durumumuza çok büyük güven duyamam. Bir çok gelişme hâlâ devam ediyor. Şu anda gelen veriler varlık alım programını azaltmamız için bize gerekli güveni vermiyor" ifadelerini kullandı.
Bu yıl politika kararlarında oy kullanma hakkına sahip olan Evans, Ekim ayında varlık alımlarının aynen devam etmesi durumunda "şaşırmayacağını" dile getirdi ve alımların Ocak ayına kadar aynı hızda devam edebileceğini belirtti.
ABD merkez bankası Fed Eylül ayında gerçekleştirdiği toplantısında piyasadaki beklentilerin aksine aylık 85 milyar dolarlık varlık alımını değiştirmeyerek sabit tuttu ve ekonomide daha fazla güçlenme sinyallerinin görülmesi gerektiğini belirtti.
Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin bir çoğu 18-19 Eylül'de gerçekleştirilen toplantıda varlık alımlarının düşürüleceği tahmininde bulunmuştu. Bu kararın ardından ise ekonomistler alımların Aralık ayında düşürüleceğini tahmin ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)