E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEkonomi yeniden 'tek ses' mi olacak?---

Ekonomi yeniden 'tek ses' mi olacak?

Ekonomi yeniden 'tek ses' mi olacak?
19 Temmuz 2017 - 16:23 borsagundem.com

Kabine değişikliği sonrası piyasalar, ekonomi yönetiminde yeniden 'tek ses' dönemine geçilip geçilmeyeceğini merak diyor.Piyasanın beklediği gibi ‘tek ses’ durumu yaşanırsa, Canikli’nin sorumlu olduğu görev alanları ve kurumlar da Şimşek’e geçecek.

Kabine revizyonunda en çok merak edilen konulardan biri de ekonomi yönetimiydi. Ekonomi yönetiminde en önemli değişiklik Başbakan Yardımcılığı düzeyinde gerçekleşti. Piyasanın sevdiği bir isim olan Mehmet Şimşek, başbakan yardımcısı olarak göreve devam ederken; SPK, BDDK, TMSF gibi kurumlardan sorumlu olan, reform ve yatırımların koordinasyonunu gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli yeni hükümette Milli Savunma Bakanı olarak görev aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu hükümet dışında kalırken, yerine sendika kökenli Jülide Sarıeroğlu getirildi.

Başbakan Yıldırım, kabine açıklaması sonrasında, görev dağılımı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Piyasalar, şimdi ekonomi yönetiminde yeniden ‘tek ses’ dönemine geçilip geçilmeyeceğini merak diyor. Eğer piyasanın beklediği gibi ‘tek ses’ durumu yaşanırsa, Canikli’nin sorumlu olduğu görev alanları ve kurumlar da Şimşek’e geçecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mzd20 Temmuz 2017 00:05

    yahu dalga geçmeyin vatandaşla gidişat belli bankalar şirketler döviz borçlandıkça döviz yükselmez-vatandaş borçlansa idi vay anam vay anladı siz kaybeden hep çoğunluk olur