E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEkim strateji raporunda neler var---

Ekim strateji raporunda neler var

Ekim strateji raporunda neler var
02 Ekim 2013 - 17:35 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan Ekim ayı strateji raporunda piyasa görüşleri ve portföy önerileri bulunuyor

Eylül'e 66.394 seviyesinden başlayan BİST 100 Endeksi, ayı %12,2 kazançla 74.487 seviyesinden kapattı. Bankalarda aylık ortalama kazanç %11,9 olurken, Sanayi hisselerinde aylık ortalama kazanç %10,4 olarak gerçekleşti.
Eylül ayı başında €/$ paritesi 1,3242 iken, ay sonunda 1,3526 seviyesine yükseldi. Geçen aylarda aşırı satış yemiş ve iskontolu hale gelmiş olan hisse senetlerinde son toparlanma ile tekrar GOP ortalamalarına yaklaşıldığını görüyoruz. (GOP ortalamalarına göre 2014 tahmini karları ile hesaplanan fiyat kazanç oranı açısından %10’lara kadar iskontolu hale gelmiş olan BİST 100’de bu iskonto makası %3’e inmiş durumda.)
Kısa vade için önemli bir katalizörü olmadığını düşündüğümüz borsada yılın geri kalanında banka hisselerinin hareketleri ve hisse bazında hareketler belirleyici olacaktır. Öte yandan Mayıs ayında ortaya çıkan ve piyasalarda sert satışlarla sonuçlanan global likiditeye ilişkin endişelerin özellikle ABD’deki son gelişmelerle oldukça azaldığı bir ortamdayız ve bunun 2014 ilk aylarına kadar devam etmesini bekliyoruz. Başka deyişle 2014’e sarkmış olduğunu düşünüyoruz. Bu durumun endeksteki aşağı yönlü hareketleri şimdilik sınırlandırırken, 2014 için ise yukarı yönlü sınırlandırıcı etki yaratması beklenmelidir.
9 Ekim’de açıklanacak FED toplantı tutanaklarında Eylül ayındaki piyasa dostu açıklamaların ne kadar uzun soluklu olabileceği hakkında fikir sahibi olabileceğiz. 23 Ekim’deki TCMB PPK toplantısından da faizde bir değişiklik beklememekle birlikte özellikle TL’nin değerine ilişkin mesajlar ön plana çıkacaktır. Orta uzun vade için fiyatlardaki gerilemelerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesi ile “biriktir” yönündeki yatırım stratejimizde bir değişiklik yapmıyoruz.
TEKNİK GÖRÜNÜM
BİST 100 endeksinde önemli seviyelerdeyiz. 75.500 seviyesi üzerinde kalındığı sürece yükseliş yönlü hareket olasılığının daha fazla olacağını öngörüyoruz. Bu seviyenin altına sarkması halinde pozisyonlar azaltılabilir. Yukarıda ise 78.000 civarı ilk önemli direnç olabilir.
PORTFÖYDEKİ DEĞİŞİKLER
Garanti Bankası'nda hedef potansiyel azaldığından yeni alım önermiyor, mevcut önerimizi "AL"dan "TUT"a çekiyoruz. BİST 30 endeksine dahil olan hisse önerilerimiz GARAN, HALKB, MGROS, THYAO ve TTKOM. BİST 30 dışındaki önerilerimiz ise ANACM, GSDHO, ISFIN, TKFEN ve TSKB...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SALİM SOYLU19 Mayıs 2014 08:05

    AL TUT SATMA BENİM İÇİN EN UYGUN HİSSE ÜLKER BİZİM TOPTAN MAĞAZALARI SATIŞ HEDEF FİYAT 29500 TL