E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEfsane yatırımcıdan bir garip al-sat---

Efsane yatırımcıdan bir garip al-sat

Efsane yatırımcıdan bir garip al-sat
15 Kasım 2022 - 13:15 borsagundem.com

Efsane yatırımcı Stanley Druckenmiller Amazon hisselerine geri döndü. Üç ay önce tüm Amazon hisseleri pozisyonunu boşaltan milyarderin aile yatırım firması 102 milyon dolarlık Amazon hissesi satın aldı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyaca ünlü milyarder yatırımcı Stanley Druckenmiller, aile yatırım ofisi Duquesne üzerinden Amazon’a üçüncü çeyrek 102 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi. Druckenmiller üç ay öncesinde ise Amazon’daki 199 milyon dolarlık tüm hisselerini satmıştı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre 6,4 milyar dolarlık net serveti olan Druckenmiller 1992’de İngiliz Sterlini’ne karşı yaptığı yatırımla ünlü olmuştu. Söz konusu dönemde George Soros'un sterline karşı bahsine öncülük eden Druckenmiller ve Soros’un bir ayda 1,5 milyar dolarlık kâr elde etmesine yardımcı olmuştu.

Druckenmiller 2010 yılında hedge fonu şirketi Duquesne Capital’ı kapattı. Ünlü yatırımcı hedge fonu şirketini birçok para yöneticisinin gayri resmi olarak emekli olduklarında genellikle yaptığı gibi, zengin ailelerin paralarını yönetmeye odaklanan bir aile yatırım ofisine dönüştürdü. Ancak efsane yatırımcının yatırım hamleleri Wall Street'te hala yaygın olarak takip ediliyor.

Bloomberg’ün haberine göre Druckenmiller Amazon hisselerinde gerçekleştirdiği karar değişikliğini Microsoft için de gerçekleştirmedi. Firmanın çeyrek raporunda Microsoft hisselerinin azaltılmaya devam edildiği görülüyor.

Duquesne’nin diğer pozisyonları içerisinde ise ünlü savaş oyunu Free Fire’ın üreticisi Sea hisseleri için 30 milyon dolarlık ve üçüncü çeyrek itibariyle yıl başından bu yana %75’ten fazla değer kaybeden Meta hisseleri için 22 milyon dolarlık yatırım bulunuyor.

Aile yatırım ofisleri, yüksek volatilite ile geçen üçüncü çeyrekte farklı yaklaşımlar benimsedi. 30 Haziran'dan 16 Ağustos'a kadar, S&P 500 Endeksi neredeyse %16 yükseliş gösterdi. Ancak ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın faiz oranlarını agresif bir şekilde artıracağını belirtmesiyle eylül ayının sonuna kadar %17 düştü.

Diğer büyük aile yatırım ofisleri arasında ise Soros Fund Management ilaç firması Biohaven Pharmaceutical’daki 336 milyon dolarlık yatırımlarını besledi ve biyoteknoloji şirketi Chemocentryx’te 81 milyon dolarlık yeni bir pozisyon oluşturdu. 5 milyar dolarlık ABD hisse senedini bulunduran firma hâlâ Elon Musk’ın elektrikli otomotiv şirketi Tesla’nın 24 milyon dolarlık hissesini tutuyor.

Mark Zuckerberg, Sheryl Sandberg, Jack Dorsey ve Reid Hoffman gibi Silikon Vadisi’nin yüksek profilli isimleri müşterisi olarak bulunduran Iconiq Capital ise internetten yemek siparişleri firması DoorDash hisselerini azalttı. Yatırım firması 3 ay öncesinde şirket hisselerinde 275 milyon dolarlık yeni bir pozisyon açmıştı. Iconic ayrıca bulut veri hizmetleri firması Snowflake’in 3 milyon hissesini sattı. Snowflake halen yatırım firmasının en büyük hissesi olarak öne çıkıyor.

Milyarder David Tepper’ın firması Appaloosa Management ise üçüncü çeyrekte portföyüne yeni bir hisse eklemedi. Yatırım firması, perakende şirketi Kohl’s’taki, enerji firması Occidental Petroleum’daki ve teknoloji devi Micron’daki tüm pozisyonlarından çıktı.

Walton ailesinin servetini yöneten yatırım şirketi ise gelişmekte olan piyasa fonlarındaki varlıklarını azalttı. MSCI Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi 31 Aralık'tan bu yana %24 düşüş gösteriyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kuralları ABD hisse senetlerinde 100 milyon dolardan fazla varlığı yöneten yatırımcıların varlıklarını üç ayda bir açıklamasını gerektiriyor. Bununla birlikte aile yatırım ofisleri için bazı istisnalar da bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl Bill Hwang’ın 100 milyar dolarlık aile yatırım ofisi Archegos Capital aşırı riskli yatırımları nedeniyle iflas etmişti. 5,5 milyar dolarlık kayıp veren İsviçre Bankası Credit Suisse başta olmak üzere birçok finans şirketinin Archegos’un iflası nedeniyle yüksek meblağlarda kayıp vermesi aile yatırım ofislerine yönelik eleştirilerin artmasına yol açmıştı.

Milyarder yatırımcı uyardı: Bitcoin yüzde 25 düşecek

 

Piyasalarda 'Fed' etkisi

 

JPMorgan analistinden hisse senetlerinde geri adım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)