E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEfsane yatırımcı Carl Icahn’a açığa satış saldırısı---

Efsane yatırımcı Carl Icahn’a açığa satış saldırısı

Efsane yatırımcı Carl Icahn’a açığa satış saldırısı
03 Mayıs 2023 - 13:56 borsagundem.com

Wall Street’in efsane isimlerinden Carl Icahn ünlü açığa satış firması Hindenburg’ün yeni hedefi oldu. Hindenburg açığa satış araştırmalarıyla daha önce de Asyalı milyarder Gautam Adani’nin servetini batırmıştı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü açığa satış firması Hindenburg Research efsane aktivist yatırımcı Carl Icahn’ın peşine düştü. Nathan Anderson liderliğindeki firma Icahn Enterprises üzerinden açığa satış pozisyonuna girdi ve yatırım firmasının varlık değerlerini ‘şişirmekle’ suçladı. Hindenburg’ün konuyla ilgili paylaştığı raporda halka açık holding şirketinin hisselerinde alışılmadık derecede yüksek bir net varlık değeri primi olduğu belirtildi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre açığa satış firması Hindenburg daha önce Hindistanlı milyarder Gautam Adani hakkında bir araştırma raporu yayınlamıştı. Adani’yi borsa manipülasyonu ile suçlayan Hindenburg, dev holdingin piyasa değerinin offshore paravan şirketler tarafından şişirildiğini iddia etmişti. Rapor öncesinde Asya’nın en zengin insanı olan Adani’nin serveti skandalın ortaya çıkmasıyla bir haftada 100 milyar dolar erimişti.

CNBC’nin haberine göre Hindenburg’ün Ichan ile ilgili yayınladığı son raporda, “Wall Street'in efsanelerinden olan Icahn'ın, sürekli kayıplar karşısında çok fazla kaldıraç alarak klasik bir hata yaptığını düşünüyoruz. Bu nadiren iyi sonuçlanan bir kombinasyondur” ifadelerine yer verildi. Raporun yayınlanmasının ardından Icahn Enterprises hisseleri %20 değer kaybetti ve şirketin piyasa değeri 14,3 milyar dolara geriledi.

Icahn tarihin en ünlü ‘şirket avcısı’ olma kimliğiyle tanınıyor. Efsane yatırımcı 1980'lerde Trans World Airlines'ın çoğunluk hisselerini ele geçirilmesiyle ve şirketin varlıklarına konmasıyla adını duyurdu. Son zamanlarda, milyarder yatırımcı McDonald's ve biyoteknoloji firması Illumina'ya aktivist yatırım hamleleri yaptı.

Icahn Enterprises, enerji, otomotiv, gıda ambalajı, metaller ve gayrimenkul dahil olmak üzere sayısız işletmede yer alan bir holding şirketi. FactSet verilerine göre şirket %15,9 temettü ödüyor. Hindenburg yüksek temettü veriminin şirketin nakit akışı ve yatırım performansı tarafından ‘desteklenmediğine’ inandığını açıkladı.

Efsane yatırımcı ise açığa satış şirketinin raporunun gerçeklere dayanmadığı ve düşmanca olduğu cevabını verdi. Icahn, Hindenburg raporunun yalnızca Icahn Enterprises'ın (IEP) uzun vadeli paydaşları pahasına açığa satış pozisyonunda kâr elde etmeyi amaçladığını söyledi.

Carl Icahn açıklamasında, “Kamuoyuna yaptığımız açıklamalarımızın arkasındayız ve IEP'nin performansının uzun vadede her zaman olduğu gibi bizim yerimize konuşacağına inanıyoruz. Aktivizmin yatırım için en iyi paradigma olduğuna inanmaya devam ediyoruz. Son 25 yıldaki aktivist yatırımlarım da bunu net bir şekilde kanıtladı” ifadelerine yer verdi.

Icahn Enterprises hisseleri 2023’ün başından bu yana %20,3 değer kaybetti.

Ekonomi kötüye gidiyor, borsalar yükseliyor

 

Kritik FED toplantısında piyasalar neye odaklanacak?

 

Piyasalar Fed'in "şahin" politikalarını sonlandıracağını fiyatlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)