E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıECB söylentileri yanlış alarm---

ECB söylentileri yanlış alarm

ECB söylentileri yanlış alarm
05 Ekim 2016 - 10:18 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda TL'de ve gelişmekte olan ülke paralarında yaşanan düşüşün arkasında ECB'nin varlık alımını azaltacağı iddialarının yanlış alarm olduğunu açıkladı.

Türk lirasındaki değer kaybı devam ediyor. Ama bu kez yalnız değiliz. Kolombiya, Kore ve Şili ve Güney Afrika bize eşlik ediyor. Satışın arkasında ECB’nin varlık alımlarını azaltacağı söylentisinin olduğu söyleniyor.
Gelişmekte olan ülke paralarını bu yüzden mi satıyorlar bilmiyoruz. Ancak ECB söylentisinin yanlış alarm olduğunu söyleyebiliriz. Büyüme ve enflasyon tahminlerinin gerilediği bir ortamda Avrupa Merkez Bankası varlık alımlarını niye azaltsın?
Komplo teorisi yapalım. Bankacılık sektöründe işler kötü gidiyor diye Almanya’nın baskısıyla ECB varlık alımlarını azaltabilir. Daha mantıklı bir açıklama. ECB’nin içsel bir değerlendirme için hazırladığı senaryo çalışmasının basına sızması.
ECB söylentisi yanlış alarmsa piyasalardaki düşüş alım fırsatı mı? Hiç sanmıyoruz. ECB söylentisi yanlış olabilir. Ancak Avrupa ve Amerikan tahvillerindeki satışlar gerçek. Daha önemlisi, gelişmekte olan ülke paralarındaki değer kaybı piyasaların ne kadar kırılgan olduğunu gösteriyor.
ABD piyasası ve Avrupa vadelilerine paralel bugün Borsa İstanbul’da gerileme bekliyoruz. Türk lirasının kırılgan yapısı nedeniyle Borsa İstanbul’daki düşüşleri alım fırsatı olarak görmek için acele etmiyoruz. Eldeki sınırlı merminin daha kötü günler için saklanmasını öneriyoruz.

İş Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 05.10.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 05.10.2016

 

Borsa güne yüzde 0.45 eksi puanla başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)