E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEbolayı bulan doktor uyardı: Hızlı yayılan yeni virüs!---

Ebolayı bulan doktor uyardı: Hızlı yayılan yeni virüs!

Ebolayı bulan doktor uyardı: Hızlı yayılan yeni virüs!
03 Ocak 2021 - 08:20 borsagundem.com

1970'lerin ortalarında Orta Afrika'da ortaya çıkan Ebola salgınının keşfedilmesine yardımcı olan mikrobiyolog Prof. Tamfum, insanlığın bilinmeyen sayıda yeni virüsle karşı karşıya olduğu ve dünyanın buna hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

Ebola salgınının keşfedilmesine yardımcı olan Prof. Jean-Jacques Muyembe Tamfum, yaptığı korkutan açıklamada, Afrika’nın tropikal yağmur ormanlarından çıkan yeni ve potansiyel olarak ölümcül virüslerin olduğunu açıkladı.

“GELECEKTEKİ PANDEMİLER KOVİD-19’DAN DAHA KÖTÜ OLACAK”

“Şu anda yeni patojenlerin ortaya çıkacağı bir dünyadayız ve insanlık için tehdit oluşturan şey budur” diyen Tamfum, “Gelecekteki pandemilerin Kovid-19’dan daha kötü olacak” ifadelerini kullandı.

“YENİ PATOJEN KOVİD-19 KADAR HIZLI YAYILABİLECEK”

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde bulunan Ingende’de kimliğini açıklamak istemeyen bir hastanın hemorajik ateşin erken semptomlarını gösterdiği ve hastaya Ebola testi yapıldığı ifade edildi.

Prof. Jean-Jacques Muyembe Tamfum, sonuçların negatif gelmesiyle birlikte doktorların, ‘beklenmedik’ anlamına gelen ‘Hastalık X’i ilk yayan kişi olabileceğinden endişe ettikleri belirtildi.

Yeni patojenin, Kovid-19 kadar hızlı yayılabileceğini ifade eden Tamfum, Ebola’nın yüzde 50 ila 90 ölüm oranına sahip olabileceğini ileri sürdü.

DSÖ’DEN AÇIKLAMA

Öte yandan, Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) göre Hastalık X’in varsayımsal olduğu, ancak bilim insanlarının, ortaya çıkması durumunda dünya çapında ciddi hastalıklara yol açabileceğinden endişe duydukları ifade edildi.

Profesör Tamfum, çok daha fazla zoonotik hastalığın hayvanlardan insanlara sıçrayabileceği konusunda da uyarıda bulundu.

PATOJENİTE NEDİR?

Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı Kovid-19 sözlüğünde patojenite kelimesinin anlamının ‘Bir enfeksiyon etkeninin duyarlı konakta hastalık oluşturma yeteneği’ olduğu belirtildi. Açıklamada “Çiçek, kuduz, kızamık virüsleri patojenitesi yüksek virüslerdir” denildi.

Sağlık Bakanı Koca'dan tedbir uyarısı

İngiltere'den gelenler karantinaya alınacak

Bakan Koca günlük korona virüs tablosunu açıkladı

Dünya Çinli aşı yatırımcısının servetini konuşuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cano03 Ocak 2021 22:05

    DSÖ yöneticisi tam bir mal! Eğer bu adamın elinde kalırsa dünya daha çok virüsle karşı karşıya kalırız, adamın yaptığı bi bok yok, 2021 den de dünyaya hayır yok desene

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ03 Ocak 2021 20:15

    Demeki binlerce virüs üretmişler bunlar zamanları geldikce yavaş yavaş piyasaya sunacaklar anlaşılan bu .

  • Taci03 Ocak 2021 14:27

    Ulat ditoglu DOT 2011 yılı yapımı salgın filmi coronayi anlatıyor hepsi sizin ürününüz labaratuarda üret şal bayira ulan seni görsem için İstanbul copuyle doldururdum

  • Tarzan rıfkı03 Ocak 2021 13:30

    Arap celal'ın fotosu