E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinE-sigara alarm veriyor---

E-sigara alarm veriyor

E-sigara alarm veriyor
17 Ağustos 2019 - 10:38 borsagundem.com

ABD’nin birçok eyaletinde akciğerlerinde yaşadıkları problem nedeniyle hastaneye giden e-sigara kullanıcıları, elektronik sigara hakkındaki tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

ABD’de son bir ayda, en az 6 eyalette çoğunluğu genç yetişkinlerden oluşan 50 kişinin akciğer problemleri nedeniyle hastanelere müracaat ettiği bildirildi. Bu hastaların tek ortak noktasının elektronik sigara kullanmaları olduğunu belirten sağlık yetkilileri, nefes alma güçlüğünden e-sigara ve ürünlerini sorumlu tutuyor. Söz konusu vakalar arasında e-sigaraya bağlı ölüm bulunmuyor ancak ölüme çok yaklaşan birkaç vakanın olduğu belirtiliyor. Bazı hastalar akciğerlerinde yaşadıkları problemi kalp krizine benzetirken, bazıları ise griple benzerlikler gösterdiğini ifade ediyor.

KESİK NEFES ALMA VE GÖĞÜS AĞRISI

Hastaların şikâyetleri arasında kesik kesik nefes alma, bitkinlik, göğüs ağrısı ve kusma bulunuyor. Doktorlar, hastalığı ‘vücudun yakıcı bir maddenin solunması sırasında verdiği’ tepkiye benzetiyor. ABD’nin Wisconsin eyaletinden sağlık yetkilileri temmuz ayından beri aynı şikâyetlerle gelen 15 vakayla karşılaştıklarını belirtirken New York’ta da 10 vakanın incelemeye alındığı açıklandı. ABD medyasında çıkan haberlere göre bu hastaların hangi e-sigara ürünlerini kullandığı bilinmiyor ancak solunan maddeler arasında nikotin ve esrarın ana kimyasal maddesi THC de bulunuyor. E-sigara, tütün ürünleri arasında ‘en az zararlısı’ olarak pazarlansa da ‘zararsız’ olduğuna yönelik bulgu bulunmuyor. (Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ramazan Maden18 Ağustos 2019 14:36

    Bende bırakalı çok az oldu.Artık son zamlı hali aile bütçemize dokundu.

  • Sigarayı bırakma 17 Ağustos 2019 22:25

    1. İrade beyinde silin atın 2. Ağız bakımı 3. Ort 5 Ay ciğerleriniz fena katran atar. 4. Sade soda ve tuzsuz çekirdek size meşgale olabilir. Bu benim yöntemim 10 yıldır sigara içmiyorum. Kokusu bile mide bulandırıyor. Başarılar dilerim. 50 bin tl cebimde değil ama cebe kaldı. Aklınızı kullanın ciğerinizi değil.

  • ..17 Ağustos 2019 14:51

    yararlı bişe olsa kimse kullanmaz boyle :D

  • Eeee sigara17 Ağustos 2019 13:01

    E sigara dünyanın en büyük sigara şirketinin kazancına büyük sekte vuruyor belli ki o yüzden bir çok platformda karşı kampanyalar algı oluşturmalar, yasaklamalar getirilmeye çalışılıyor. İkisi de zararlı elbet keşke ikisi de hiç kullanılmasa bırakılsa hem cebe hem sağlığa faydası olur. Hele son 5 ayda gelen paket başı 5 TL zammı düşününce, 1-2 aya kalmaz 2-3 TL daha zam gelebilir. Kim bilir. Sigara şirketlerinin e sigara dan dolayı uğradığı kar kayıplarını böyle mi çıkarmaya çalışıyorlar. Hem bütçeye de bir kaç milyar fazladan kaynak sağlanmış oluyor.

  • ahmet17 Ağustos 2019 12:59

    sigara satamayınca e sigarayı kötülemek