E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDüşerken almayı bilmek---

Düşerken almayı bilmek

Düşerken almayı bilmek
11 Ocak 2022 - 08:35 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


Ne denir düşerken almayı bileceksin. Dün ABD seansı bunun en güzel örneklerinden birini yaşattı. Fed yetkilileri geçen ay ABD işgücü piyasasının "çok sıkı" olduğunu ve merkez bankasının faizleri beklenenden daha erken yükseltmesine ihtiyaç duyabileceğini, ancak aynı zamanda yüksek enflasyonu dizginlemek için toplam varlıklarını da azaltabileceğini söylemiş, Mart ayında bir faiz artışı beklentisi %80 ihtimalle çıkmıştı. Musk’ın tesla için yaptığı açıklama, Goldman’ın Fed'in 2002’de Mart, Haziran ve Eylül aylarında oranları 3 defa artıracağını tahmin etmişti, ancak şimdi Aralık ayında başka bir artışla bu beklentisini 4’e çıkarması ki Cuma günü de JPMorgan , ilk faiz artırımı tahminini Marta çekmiş ve her çeyrekte artış öngörmüştü. 10 yıllık Hazine getirisi yaklaşık iki yılın en yüksek seviyesini görürken ABD borsaları en sert satışlarından birine yaşıyordu.

Yatırımcılar sabahı artan tahvil getirileri ve bu haftaki enflasyon verilerinin ABD Federal Rezerv para politikası sıkılaştırması için ne anlama gelebileceği konusunda endişelenirken, diğerleri sakin kalarak düşüşü satın almaktaydılar.

İlginç bir durum oluşmuştu. Günün erken saatlerinde neredeyse %3 geriledikten ve 22 Kasım'da ulaştığı gün içi rekor seviyesinin %10,37 kadar altına düştükten sonra, teknoloji ağırlıklı Nasdaq, öğleden sonra keskin bir yükselişe geçti.

Seansın sonundaki geri dönüşte; Teknoloji hisselerinin bazılarının % 5- 0 veya daha fazla düşmesini yatırımcılar almak için oldukça makul bulurken, hazine getirilerinin rekor seviyeye yükselmesinin ardından hafif geri gelmesi de teknoloji yatırımcıları için biraz yeşil ışık oldu ve toparlanma yaşadık.
Ama genel hikaye de değişiklik yok. Yatırımcılar önümüzdeki aylarda beklenen güçlü ekonomik büyümeden fayda sağlamak istiyorlarsa; finansal, endüstriyel ve enerji hisselerine daha fazla ağırlık vermeliler.

Dolar endeksi %0.17 artışla 95.957'ye yükseldi. Dolar, artan Hazine getirilerinden önemli bir destek bulamadı. Geçen hafta %5 tırmanan petrol fiyatları, kısmen Kazakistan'daki huzursuzluktan kaynaklanan arz kesintileri ve Libya'daki kesintilerle kazanımlarını korudu. ABD ham petrolü %0.85 düşüşle 78.23 $'a, Brent ise %1.1 düşüşle 80.87 $'dan işlem görmekte.

Günün önemli şirket haberleri 11/01/2022

 

Asya borsaları çoğunlukla düştü

 

Altın yatırımcıları enflasyon verilerine odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)