E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünyayı yoksullaştıran Çin’de ilginç tören---

Dünyayı yoksullaştıran Çin’de ilginç tören

Dünyayı yoksullaştıran Çin’de ilginç tören
25 Şubat 2021 - 10:26 borsagundem.com

Korona virüsü dünyanın başına bela eden dünyada yoksulluğun artmasına neden olan Çin, Ulusal Yoksulluktan Kurtulma Ödül Töreni düzenledi.

Yoksulluk dönemi alışkanlarından vazgeçmeyen böcekler başta olmak üzere her türlü hayvanı yiyen Çinliler, korona virüsü dünyanın başına bela ederek küresel ekonomide ağır hasarlar bıraktı.

Milyonlarca insanın daha da fakirleşmesine işsiz kalmasına neden oldular. Dünya virüsle boğuşurken geleneklerinden taviz vermeyen Çinliler, ‘Çin Ulusal Yoksulluktan Kurtulma Ödül Töreni’ düzenledi. Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, törende bir konuşma yaptı. Borsagundem.com'un derlediği habere göre, Xi Jinping, ödül töreninde tüm partinin ve tüm etnik gruplara mensup vatandaşların ortak çabalarıyla, ÇKP'nin kuruluşunun 100. yıldönümü gibi önemli bir tarihsel dönemde, Çin'in yoksulluğu azaltma savaşında nihai zafer kazandığını ilan etti.

Törende, geçtiğimiz sekiz yılda 832 yoksul ilçe ve 128.000 yoksul köyün tamamı yoksulluktan kurtarıldığı açıklandı. Mevcut standartlara göre kırsal kesimde yaşayan yaklaşık 100 milyon yoksul insanın zenginleştiği belirtildi.

Yenilenen evler, artan gelirlerin açıklandığı törende bu gelişmelerin, insanlığın yoksulluğunun azaltılması tarihinde eşi görülmemiş büyük bir mucize olarak gösterildi. Ancak korona virüs nedeniyle milyonlarca insanın işsiz kaldığı, fakirleştiği birçok ülke ekonomisinde kriz çanlarının çaldığı konusu gündeme getirilmedi. Birçok bölgede yasak olmasına rağmen köpek dahil her türlü canlıyı yiyen Çinliler hastalıkların dünyaya yayılmasına aracı oluyor.

Cumhurbaşkanı Xi Jinping ise yoksulluğun azaltılması konusunda uluslararası işbirliğini sürdürdüklerini ve uluslararası sorumluluklarını yerine getirerek, gelişmekte olan ülkelere ellerinden geleni yaparak yardımları sağladıklarını söyledi.

'Uygur' zulmüne tepki için Çinli ortaklarından ayrılıyorlar

 

Kanada, Çin'in Uygur politikalarını 'soykırım' olarak tanıdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)