E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDünyanın en büyük 3. borsası---

Dünyanın en büyük 3. borsası

Dünyanın en büyük 3. borsası
16 Temmuz 2013 - 08:40 borsagundem.com

Tokyo ve Osaka borsalarının birleşmesinin ardından Tokyo Borsası, dünyanın üçüncü büyük borsası oldu

Osaka ve Tokyo borsalarının nakit hisse platformlarını birleştirmesinin ardından Osaka Varlık Borsası'ndaki 1.100 hisseyi listesine ekleyen Tokyo Borsası, dünyanın üçüncü büyük borsası hâline geldi.
Osaka borsasında işlem gören şirketlerin Tokyo Borsası'nda listelenmeye başlamasının ardından şu anda TSE'de 3.423 şirket yer alıyor. TSE'nin ilk grup hisseleri 38 artarak 1.760'a yükselirken, eklenen şirketler, 30 Ağustos'tan bu yana ilk grubu izlemeye başlayacak olan Topix Endeksi'ne de eklenecek.
Şirket sayısının yüzde 47 artması Tokyo Borsası'nı dünyanın yedinci büyük borsası konumundan üçüncü sıraya yükseltti. Dünya Borsalar Federasyonu'nun verilerine göre, yalnızca Bombay Hisse Senedi Borsası (SENSEX) ve TMX Group Ltd. tarafından yönetilen Kanada piyasalarının daha fazla üyesi var. Tokyo ve Osaka borsalarınınbirleşmesi maliyetlerde 70 milyon dolarlık indirim yaptı.
Tokyo Borsası'nın şu anda daha fazla şirket ve daha yüksek likidite desteğiyle daha büyük bir küresel varlığı olduğunu belirten Tokio Marine Asset Management'ın kıdemli fon yöneticilerinden Kenichi Kubo, "Birleşme, Japonya'ya Asya'nın finans merkezi olma pozisyonunu geri kazanmasına yardımcı olacak" yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)