E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDünyadan olumlu ayrışıyoruz---

Dünyadan olumlu ayrışıyoruz

Dünyadan olumlu ayrışıyoruz
29 Kasım 2016 - 11:46 borsagundem.com

İş Yatırım, piyasa raporunda Başbakan Yıldırım'ın açıklamaları sonrası yurtiçi piyasalarda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Dünyadan olumlu ayrışıyoruz…
Wall Street’te bahar yaşanırken, dünya kara kışa giriyor diyorduk. Satış dalgasının gelişmekte olan piyasalar bacağı büyük ölçüde tamamlandı. Sıra Avrupa bacağına geldi. 4 Aralık’ta İtalya’da yapılacak referandumda “hayır” çıkması ihtimalinin artması piyasaları vurmaya başladı. Oylamadan “hayır” çıkması İngiltere ve ABD’de politik elitlere karşı duyulan öfkenin yayılmaya başladığını gösterecek ve Avrupa Birliğini sallayacak.
ABD ve Avrupa borsalarındaki satıcılı havaya rağmen Türkiye piyasaları dün şaşılacak kadar güçlüydü. Başbakan Yıldırım’ın kamunun döviz alacaklarını Türk lirası üzerinden tahsil edeceğini açıklaması ve referandum öncesi OHAL uygulamasının kaldırılacağını açıklaması Türkiye varlıklarının dünyaya göre çok daha güçlü performans göstermesini sağladı. Dünyadan olumlu ayrışmayı özlemiştik.
En Çok Önerilenler listemizdeki TAV’ın Küba havalanının genişletilmesiyle ilgili niyet anlaşmasını imzalaması hisse performansını olumlu etkileyecektir.

İş Yatırım

Günün önemli şirket haberleri 29.11.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 29.11.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)