E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünyaca ünlü dergiden çarpıcı Türkiye yorumu---

Dünyaca ünlü dergiden çarpıcı Türkiye yorumu

Dünyaca ünlü dergiden çarpıcı Türkiye yorumu
17 Ağustos 2023 - 17:55 borsagundem.com

ABD'li dergi Foreign Policy yayınladığı makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıradan bir lider olmadığını belirterek, Türkiye'nin 'Paha biçilemez bir müttefik' olduğunu vurguladı.

1970 yılında yayın hayatına başlayın ABD'nin ünlü dergilerinden Foreign Policy'de yer alan bir makalede, ABD'nin tek seçeneğinin Türkiye ile yakın çalışmak olduğu ifade edildi.

Türkiye'nin konumu itibarıyla ABD için önemli olduğuna dikkat çeken dergi, "Jeopolitik ve askeri önemi ve ekonomik potansiyeli sayesinde Türkiye paha biçilmez bir müttefik." söylemini kullandı.

Sabah'ya yer alan habere göre, ABD'nin küresel stratejik hedeflerine ulaşması için tek çaresinin Ankara ile yakın çalışmak olduğunu yazan dergi, başka bir seçeneğin olmadığını dile getirdi.

ABD'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteklenmediği, muhalefete destek çağrısında bulunulduğu da görülen haberde, "Erdoğan ile yüzleşmeye devam edeceğiz" ifadeleri yer aldı.

"Washington, öngörülebilir bir gelecekte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yüzleşmek zorunda kalmaya devam edecek." denilen haberde, Erdoğan'ın sıradan bir lider olmadığı iktidarda olduğu 20 yıl boyunca ülkeyi dönüştürdüğü yazıldı.

ABD'nin Türkiye'ye karşı çıkmaktan çekindiği yazılırken muhalefete destek vermekten de geri durulmadı. "ABD, Erdoğan'ı desteklemese de Türkiye'yi desteklediğini göstererek Türk sivil toplumunu ve muhalif siyasetçileri güçlendirme şansına sahip." ifadeleri kullanıldı.

ABD medyasından çarpıcı Türkiye yorumu

 

IMF'den Türkiye yorumu

 

ABD'li ekonomist Sachs'tan çarpıcı Türkiye yorumu

 

Türkiye dostu eski siyasetçiden çarpıcı Türkiye yorumu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serhat Asuman 18 Ağustos 2023 01:49

    Sayın degerli baskanım sizden ricam Ankara serhat mh park kenarında tekel bayi kapatılması ve saat 10 acık olmasın pislikler park cocuk rahatsız ediyor Yenimahalle emniyet kontrol etsin ostim karokol baksın baskanım lutfen

  • Meral can batınkent 18 Ağustos 2023 09:01

    Yenimahalle belediyesi park yaninds var tekel ve pislik seyler belediye park mi yapiyor yoksa pislik mi yapıyor batikent hepsi var belediye baskan sen parkları geziyorsun herhalde hergün olay oluyor

  • ALİ17 Ağustos 2023 21:39

    Önce ülkenin ekonomisini batırmak için tüm çabayı gösterdiniz...Vatandaş ekonomik krizden çanı çıktı.şimdi TÜRKİYE diyorsunuz...yalan bunlar...

  • fafa18 Ağustos 2023 09:00

    Sen hesabını bilmezsen onun nesine gerek.Belediye başkanlarının ağırlama giderlerinin hizmet giderlerinden fazla olduğunu biliyor musun?Yalaka sanatçılara milyonlar veriyorlar,ama yollar pislik içinde.

  • Seçmen17 Ağustos 2023 21:38

    Kılıçdaroğluna  neden kızıldığını bir türlü anlamıyorum. Uzun yıllardır ana muhalefet partisi olan CHP nin, yine ana muhalefet partisi olarak yoluna devam etmesi görevini çok büyük bir başarı ile yerine getirmiştir. Elinizi vicdanınıza koyarak söyleyin lütfen daha ne yapsın? 

  • İstanbul 18 Ağustos 2023 09:05

    İmanoğlu biri olursa secim ler tatil giderse ne olur imanoğlu ilk defa. Baskan oldu onunda batsrdı

  • fafa18 Ağustos 2023 08:57

    Sayın Erdoğan'ın kazanması için Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başında olması gerekiyor.

  • fafa17 Ağustos 2023 20:41

    Hayrola,bizi Rusya ile savaştıracak mısınız?Bu övgünün altında bir şey var. Bizim gazdan hoşlandığımızı iyi anlamışsınız.Biz bir aferine bir tas su içeriz.Suriye'ye de böyle bulaştırdınız.

  • xyz17 Ağustos 2023 18:12

    Kral dünya da eşi ve benzeri olmayan adam aslında Kemal Kılıçtaroğlu da biz onun kıymetini bir bilebilsek bir anlayabilsek bu ülke cennet yapar idi.

  • Mehmet 17 Ağustos 2023 17:38

    Kısaca türkiye çok önemli ama başında bizim istedigimiz adam yok yazmışlar

  • CHEE GUAVERA17 Ağustos 2023 19:59

    HEE GERÇEKTEN KRAL. CHP NİN KRALI 13 SEÇİM KAYBETTİ AMA GENEL BAŞKANLIĞI BIRAKMIYOR. HERALDE CHP DE GENEL BAŞKANLIK BABADAN OĞULA GEÇECEK.