Yazdır

Dünyaca ünlü dergiden çarpıcı Türkiye yorumu

Tarih: 17 Ağustos 2023 - 17:55

ABD'li dergi Foreign Policy yayınladığı makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıradan bir lider olmadığını belirterek, Türkiye'nin 'Paha biçilemez bir müttefik' olduğunu vurguladı.

1970 yılında yayın hayatına başlayın ABD'nin ünlü dergilerinden Foreign Policy'de yer alan bir makalede, ABD'nin tek seçeneğinin Türkiye ile yakın çalışmak olduğu ifade edildi.

Türkiye'nin konumu itibarıyla ABD için önemli olduğuna dikkat çeken dergi, "Jeopolitik ve askeri önemi ve ekonomik potansiyeli sayesinde Türkiye paha biçilmez bir müttefik." söylemini kullandı.

Sabah'ya yer alan habere göre, ABD'nin küresel stratejik hedeflerine ulaşması için tek çaresinin Ankara ile yakın çalışmak olduğunu yazan dergi, başka bir seçeneğin olmadığını dile getirdi.

ABD'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteklenmediği, muhalefete destek çağrısında bulunulduğu da görülen haberde, "Erdoğan ile yüzleşmeye devam edeceğiz" ifadeleri yer aldı.

"Washington, öngörülebilir bir gelecekte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yüzleşmek zorunda kalmaya devam edecek." denilen haberde, Erdoğan'ın sıradan bir lider olmadığı iktidarda olduğu 20 yıl boyunca ülkeyi dönüştürdüğü yazıldı.

ABD'nin Türkiye'ye karşı çıkmaktan çekindiği yazılırken muhalefete destek vermekten de geri durulmadı. "ABD, Erdoğan'ı desteklemese de Türkiye'yi desteklediğini göstererek Türk sivil toplumunu ve muhalif siyasetçileri güçlendirme şansına sahip." ifadeleri kullanıldı.

ABD medyasından çarpıcı Türkiye yorumu

 

IMF'den Türkiye yorumu

 

ABD'li ekonomist Sachs'tan çarpıcı Türkiye yorumu

 

Türkiye dostu eski siyasetçiden çarpıcı Türkiye yorumu

 

Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/dunyaca-unlu-dergiden-carpici-turkiye-yorumu-1755306