E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünya Sağlık Örgütü'nden 3. dalga uyarısı---

Dünya Sağlık Örgütü'nden 3. dalga uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü'nden 3. dalga uyarısı
22 Kasım 2020 - 12:33 borsagundem.com

Dünya Sağlık Örgütü'nün yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını için atanan özel yetkilisi David Nabarro, yeterli önlemlerin alınmaması durumunda Avrupa'nın 2021 başında üçüncü dalgayla karşılaşabileceğini söyledi

İsviçre basınına konuşan Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi David Nabarro, Avrupa'nın Koronavirüs'ün birinci dalgasını kontrol aldıktan sonra bir sonraki dalga için gerekli altyapıyı sağlamadığını söyledi. "Yaz aylarında gerekli önlemleri almadılar" diyen Nabarro, ikinci dalganın da aynı şekilde sonlanması durumunda 2021 başında üçüncü dalganın geleceğini söyledi. 

Nabarro, Koronavirüs'le mücadelede Asya ülkelerinin tutumunu kutladı. Enfeksiyon oranlarının düşük seyrettiği Güney Kore'den örnek veren Nabarro şunları söyledi: "İnsanlar tamamen odaklı durumda. Virüse karşı gerekli önlemleri alıyorlar, sosyal mesafeyi koruyorlar, maske takıyorlar, hasta olunca izole oluyorlar. En riskli gruplar özel olarak korunuyor" dedi. 

Avrupa'nın hızlı normalleşmesini eleştiren Nabarro, "Vaka sayılarının düşmesini ve düşük kalmasını beklemelisiniz" dedi. 

Kovid-19 aşısı ücretsiz mi olacak? Bakan Koca açıkladı...

Sağlık Bakanlığı Kovid-19 test fiyatına ilişkin valiliklere yazı gönderdi

Pfizer aşısını kuru buzla paketlenmiş olarak dağıtacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi22 Kasım 2020 18:09

    Bizim Karadeniz'in dalgaları , covid dalgalarından daha istikrarlı ya , ne bitmez dalgaymış bu. Bitecek gibi de görülmüyor

  • Kaçkar KAPLANI22 Kasım 2020 15:55

    Şu anda 2. dalganın pik noktalarındayız. Bir kaç gün plato çizecek ve ondan sonra azalarak Aralık 20 si gibi dip noktaya ineceğiz. 3. dalga Şubat sonuna doğru başlayacak ve Nisan sonuna kadar kırıp geçirecek, sonra Haziran gibi bitecek. 2021ortasından sonra covid-19 olayı ağır ağır dünya gündeminden kalkacak. 

  • Kaçkar KAPLANI22 Kasım 2020 17:36

    Bitti demedim, pik noktasındayız dedim. Pik demek tepe nokta demektir. En az 3 aşağı 5 yukarı bir hafta 10 gün plato çizer. sonra yine aynı şekilde hızla azalma göreceğiz. 

  • Cenk basaran22 Kasım 2020 16:20

    Amma iyi senaryo cizme yetenegi var sende ha kardes insallah dedigin gibi bitmistir 2.dalga ama twitter in tt gundemi suan hicte oyle soylemiyor

  • Cilgin sedat22 Kasım 2020 14:53

    Onumuzdeki hafta tum dunyada ilac sektoru hisseleri ralli yapabilir vahim aciklamayi yapan dunya saglik orgutu

  • Çare22 Kasım 2020 14:21

    Bu işin çaresi aşı degil mutasyondur beklentim bunun olması 4-5 seneyi alır

  • İŹMİR 3522 Kasım 2020 13:44

    DALGA YOK.BU SÖYLEMLER KORKU VERMEK İÇİN. ÇİNDE VİRÜS YOK HER YERDE VİRÜS VAR ....BU ÇİNİ NEDEN KONUŞ MUYORLAR .BU ÇİNDE BUNUNU AŞISI VAR .ÜRETEN BUNLAR VİRÜSÜ KORKU VERDİLER VUHANNIN ÜSTÜNDEN.DÜNYAYA .BAK ÇİNE VİRÜSÜ YAY SEYRET HİÇ BİR ŞEY OLMAZ .SANKİ YEDİKLERİ ve İÇTİKLERİ 'NİN İÇİNDE AŞI VAR GIBI....AYNINI KÜMES HAYVANLARINA YAPILAN AŞI YÖNTEMİ GİBİ....

  • Dans dans 22 Kasım 2020 13:37

    3-5-7-10 hadi elleri görelim üçyüz beşyüz ooooooo ooooleyyyy