E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünya Erdoğan'ın sözlerini konuşuyor: Felç edebilir---

Dünya Erdoğan'ın sözlerini konuşuyor: Felç edebilir

Dünya Erdoğan'ın sözlerini konuşuyor: Felç edebilir
29 Eylül 2017 - 15:04 borsagundem.com

Kuzey Irak'ta yapılan referandumun karşısında duran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünya basınında büyük yankı uyandırdı

Irak Kürt Bölgesi'nde gerçekleştirilen Barzani'nin referandumuna komşu ülkelerce gösterilen tepkiler ve uygulamaya konulan yaptırımlar dikkat çekiyor. Türkiye'nin Erbil'e petrol konusunda yaptığı uyarıları yansıtan yabancı medya organlarından El Cezire İngilizce, Ankara'nın Iraklı Kürtleri petrol ticaretinde "felç edici olabilecek kısıtlamalarla tehdit ettiği" yorumunu yaptı.

El Cezire İngilizce, "Türkiye, Iraklı Kürtlerin Ankara'da alarm yaratan bir referandumunda Bağdat'tan bağımsızlığı desteklemeleri ardından petrol ticaretinde potansiyel olarak felç edici olabilecek kısıtlamalarla tehdit etti" sözlerini kullandı.

Petrol akışının durdurulması durumda Kürt Bölgesel Yönetimi'nin ciddi bir zarar göreceğini anlatan El Cezire, Türkiye'nin petrol konusunda bundan sonra sadece Irak merkezi hükümeti ile iş yapacağı yönündeki açıklamalara dikkat çekti. El Cezire İngliizce, Ankara'nın Erbil'e yönelik sert eleştiri ve uyarılarını yansıttığı haberinde Türkiye'nin referandumun "yurt içindeki ayrılıkçı gerilimleri körüklemesinden korktuğu" öne sürüldü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Giriş çıkış kapatılacak. Bakalım petrolünü nereye akıtacak ya da satacak? Vana bizde. Vanayı kapattığımız anda o iş de bitti” demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum daha30 Eylül 2017 12:03

    Biz hem Türkiyeyi enerji üssü yapmak istiyoruz diyoruz hem de vanayı keseriz ha diye tehdit ediyoruz.Bunu gören ab ülkeleri ortadoğuda abd ye yardım edecektir.Türkiyede yeniden eski vesayet sistemi oluşması için ellerinden geleni ardına koymayacaktır.Ab ülkeleri bizim enerji üssü olmamızı istemeycektir ve abd ve israilin kuzey ırak-kuzey suriye yi birleştirip kürt devleti kurma projesini tam destekleyecektir.

  • bir yorum30 Eylül 2017 11:08

    Abd liler Türkiyenin böyle durumlarda tehdit edebileceğini önceden tahmin ettiğinden kuzey ırakla kuzey suriyeye birleştirip bir kürt devleti kurmak istiyor.Vanayı keseriz demek doğru bir şey değil o durum en son aşamada söylenebilecek bir sözdür.Böyle durumlarda stratejik düşünüp ona göre konuşmak gerekir.Abd ve diğer batı ülkelerinin bize karşı tutumlarını öngörmek lazım.

  • Bika29 Eylül 2017 20:57

    Yapılan sözleşmelere uymayıp, uluslararası şirketlerin petrolü kesilirse tahkime giderler ve Türkiye tazminat cezasıyla karşı karşıya kalır.

  • Kandirilan ak ümmet29 Eylül 2017 19:04

    Reyizz fis cikti...şu hayatta sadece bir tek yüzüğü olan reyizin kendi şirketleri petrol işinde kuzey irakta.hiç bir şey yapamaz

  • K229 Eylül 2017 18:08

    KAYIKÇI KAVGASI..............

  • D.demirkan 29 Eylül 2017 18:00

    petrol sadece k.ıraktamı var?.rusya bizden alındiye yalvarıyor.iran.ırakkın güneyi.venizüella inşaat yapın petrolü götürün diyor.Türkiye kararlılık göstermezse.ileride daha büyük sorunlar yaşar.

  • Türkoğlutürk29 Eylül 2017 17:08

    Yine kandırılmış

  • latif 29 Eylül 2017 17:06

    bu kaçıcı yanılma aldatılma ey hey..

  • Ordu29 Eylül 2017 16:57

    Boş laf hepsi, habur hala açık

  • Hayri29 Eylül 2017 16:57

    Vanayi kapatamaz, çünkü kendi komisyonu kesilir o zaman

  • Saygilarimla29 Eylül 2017 16:44

    Gucu bu garibana yetiyor hollandaya almanyaya karsi ciksana, yok hep bos konusmalar tehditler elde var sifir, hep yalan hani referandum evet demesi idamin yoluna acardi tayyip beyden hic ses seda yok hep yalan sozler

  • ANALİZ29 Eylül 2017 16:20

    çoook dikkatli konuşmak lazım, hele bir devletin başındaysanız.... yanıldım demek için....

  • ERDOĞAN NE DEMİŞŞŞŞŞŞ29 Eylül 2017 16:06

    ERDOĞAN :açıkçası biz son ana kadar barzaninin böyle bir yanlışın içine düşeceğine ihtimat vermiyorduk DEMEKKİ YANILMIŞIZ.

  • AAA29 Eylül 2017 15:45

    petrol vanasının kapatılacağına inanmak için bayağı saf ve aymaz olmak gerekir.

  • Kerim29 Eylül 2017 15:12

    Önce sonuç görelim.Hep böyle yüksek perdeden konuş sonra elde var sıfır..