E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDünya borsalarında hızlı yükseliş sonrası kar satışları---

Dünya borsalarında hızlı yükseliş sonrası kar satışları

Dünya borsalarında hızlı yükseliş sonrası kar satışları
10 Temmuz 2020 - 09:30 borsagundem.com

İş Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende dünya borsalarındaki satışlara paralel Borsa İstanbul'da aşağı yönlü yatay bir açılış bekleniyor.

MSCI Türkiye / MSCI GOÜ oranı kritik destek seviyesinde...

Dünya borsalarında hızlı yükseliş sonrası kar satışları devam ediyor. ABD, Avrupa borsaları hafta boyunca elde ettikleri kazançların çoğunu geri verdi. Teknoloji hisseleri dünyadan bağımsız kendi liginde yükselmeye devam ediyor.

Açıklanan verilerde bir bozulma işareti yok. Ancak vaka sayısındaki artışın ekonomideki canlanmayı tehdit ettiği argümanını daha sık duymaya başladık. Doların güçlenmesi ve ABD tahvillerindeki kazançlar risk iştahında önemli bir bozulmaya işaret etmiyor. Ancak yakından izlemeyi gerektiriyor.
Risk iştahı güçlüyken dünyanın gerisinde kalan Borsa İstanbul geri çekilmede başı çekiyor. MSCI Türkiye Perşembe günü %1,8 gerilemeyle açık ara en çok değer kaybeden gelişmekte olan Avrupa endeksi. Günün kazananı yurtdışı uçuşlarınn açılmasıyla yükselişe geçen havacılık hisseleri.
Dünya borsalarındaki satışlara paralel Borsa İstanbul'da aşağı yönlü yatay bir açılış bekliyoruz.

117.000 desteğini sert bir şekilde kıran Borsa İstanbul için ana destek olarak 114.000 seviyesi öne çıkıyor. Kritik seviyeye gelen MSCI Türkiye / MSCI EM oranı borsada toparlanma yaşanabileceğine işaret ediyor. Ancak dönüşü görene kadar beklemek daha doğru olacaktır.

Haberler & Makro Ekonomi

BDDK'dan kredi kartı kolaylıkları

BDDK bankaların gelirini beyan edemeyen müşterilerine tanıyabildiği azami 1300 Türk liralık limiti, 2000 Türk lirasına çıkardı. BDDK aynı zamanda asgari ödeme tutarı bir yıl içinde üç kez ödenmeyen kredi kartlarının kullanıma kapatılması zorunluluğunu 2020 yılsonuna kadar kaldırdığını açıkladı .

BDDK yedi bankaya TL 204mn ceza verdi

BDDK yedi bankaya TL 204mn ceza verdi. Verilen cezaların bireysel ve ticari müşterilerin şikayeti üzerine gerçekleştiği bildiriliyor. Söz konusu cezalar tahminlerimize göre büyük bankaların 2020 tahmini karlarının %1'inden daha düşük bir miktara karşılık gelecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)