E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDraghi: Faizi enflasyon görünümüne göre ayarlayacağız---

Draghi: Faizi enflasyon görünümüne göre ayarlayacağız

Draghi: Faizi enflasyon görünümüne göre ayarlayacağız
27 Mart 2019 - 11:29 borsagundem.com

Draghi: ECB, eğer gerekirse faiz artırımı yeniden erteleyebilir.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Euro Bölgesi'nin dış talepte daha ısrarcı bir kötüleşme le karşı karşıya olduğunu ve Banka'nın gerektiği takdirde plananan faiz artırımını daha da ertelemeye hazır olduğunu söyledi.

Frankfurt'ta düzenlenen bir konferansta konuşan Mario Dragni, "Mart ayı toplantısında yaptığımız gibi, faize ilişkin ileri dönük yönlendirmemizi yeni enflasyon görünümünü yansıtacak şekilde ayarlayarak para politikasını ekonomiye eşlik etmesinin sürmesini sağlayacağız" dedi.

Draghi, küresel belirsizlikte daha fazla artışın ticaret ve yatırımlarda yavaşlamaya yol açabileceğini vurgulasa da, "Yatırımlar için şu anda beklentiler göreceli olarak güçlü, sağlam olmaya devam ediyor.Son anketler iş dünyası güveninde biraz toparlanmaya işaret etmeyi sürdürüyor. Ekonomi bekelenenden daha fazla yavaşlasa bile, ücret büyümesi için riskler kontrol altında tutulabilir" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)