E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDraghi: Euro Bölgesi'nde resesyon riski hala düşük---

Draghi: Euro Bölgesi'nde resesyon riski hala düşük

Draghi: Euro Bölgesi'nde resesyon riski hala düşük
22 Mart 2019 - 14:40 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Avrupa Konseyi toplantısının ikinci gününde Avrupa Birliği üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarına ekonomik durum ve ECB'nin politikaları konusunda bilgi verdi.

Draghi'nin katıldığı Avrupa Konseyi oturumu hakkkın'da bilgi sahibi bir kaynağın aktardıklarına göre, Draghi yaptığı sunumda ECB'nin Euro Bölgesi ekonomisinde yayılmış belirsizlik ve müzbir zayıflık gördüğünü ifade etti. "ECB, Euro Bölgesi'nde bir resesyon riskini hala oldukça düşük görüyor. Banka, ekonomide yavaşlama için ana neden olarak uluslararası ticareti işaret ediyor" diye konuşan Draghi, ECB'ye göre içinde bulunulan durumda önemli oranda para politikaszı desteğine ihtiyaç olduğunu da vurguladı.

Sunumunda Brexit konusuna da değinen Draghi, Euro Bölgesi otoriteleri ve bankaların Brexit için hazır olduğunu, özel sektörün ise hazırlıklarını hızlandırması gerektiğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)