E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDow Jones endeksinde önemli değişiklikler olacak---

Dow Jones endeksinde önemli değişiklikler olacak

Dow Jones endeksinde önemli değişiklikler olacak
31 Ağustos 2020 - 16:10 borsagundem.com

Dow Jones endeksinde bugün itibarıyla çok sayıda değişiklik uygulanmaya başlanacak, ancak en önemli değişiklik endeksin nasıl hesaplanacağına ilişkin olacak

Dow Jones endeksinde bugün uygulanmaya başlanacak çok sayıda değişiklik yapılacak olup, Wall Street için yakın zamandaki en önemli değişiklik ise endeksin nasıl hesaplanacağına ilişkin olacak.

Haftanın ilk işlem gününde piyasaların açılmasıyla birlikte endeksin hesaplanmasında farklı ağırlıklara sahip 30 farklı şirket 2019 Nisan ayından beri ilk defa değiştirilecek.

Dow Jones‘un değeri, bir bölen kullanılarak, işlem gören tüm şirketlerin fiyatlarının toplanması ile bulunuyor ve bu bölen aynı zamanda endeksteki bir şirketin bölünmesinden sonra endekste yapılması gereken düzeltmeler için de devreye giriyor. Hisselerin bölünmesi, endeksteki herhangi bir blue-chip hisse için etki dengesini değiştirebilir.

S&P kıdemli endeks analisti Howard Silverblatt’a göre, yeni sabit bölen büyük ihtimalle 0.147’den 0.152’ye çıkarılacak. Yani Dow Jones bileşenlerinin herhangi birinde 1 dolarlık bir değişim olursa, bu eskiden 6.8 puanlık bir dalgalanma yaratırken, değişiklikle birlikte 6.579 puanlık bir dalgalanmaya sebep olacak.

Apple’ın hisselerini bölmesi de Dow Jones’un yöneticilerine 124 yıllık endeksin teknolojideki hızlı fiyat artışlarına göre düzeltilmesi için fırsat sağlamış oldu. Apple’ın daha önce hisselerini bölmesiyle şirketin endeksteki ağırlığı %12’den %3’ düşmüştü ve endeksteki teknoloji şirketlerinin ağırlığı da %27’den %20’ye gerilemişti.

ABD borsalarında geri çekilme çok yakın

Medya ve teknoloji hisseleri dönemi

ABD vadeli endekslerinde yön yukarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sanat31 Ağustos 2020 21:39

    Gel müjde git müjde! Müjde politikaları devreye alındı. Sanatsal politik müjdeler. Buna çok ihtiyacımız var!

  • Halil31 Ağustos 2020 19:36

    Dur gözünü seviyim borsa biraz toparlasın ondan sonra ver müjdeyi.

  • Müjde Arı31 Ağustos 2020 18:00

    Ohh be iyi bari bende bugün yok diyordum müjde neysekivarmış.

  • Burhan 31 Ağustos 2020 17:17

    Müjdeler sezonunu açtık! Reel durum her bakımdan olumsuz olunca toplumu sürekli müjdelemel lazım! “Ölme eşeğim yaz gelecek” ile toplumu canlı yutmak gerek! Politikaya sanat gibi yaklaşmak gerek

  • Salih31 Ağustos 2020 17:06

    Borsada büyük şirketler çakıldı,BİM,ASELSAN,TÜPRAŞ gibi bumu müjde

  • Ali31 Ağustos 2020 16:39

    Artık müjde istemiyoruz,müjde verdikçe borsa çöküyor.