E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMedya ve teknoloji hisseleri dönemi---

Medya ve teknoloji hisseleri dönemi

Medya ve teknoloji hisseleri dönemi
31 Ağustos 2020 - 14:04 borsagundem.com

Çin'de teknoloji, medya ve telekomünikasyon sektöründeki halka arz büyüklüğü 14 milyar dolara ulaştı

Küresel denetim ve danışmanlık firması PwC, Çin anakarasındaki teknoloji, medya ve telekomünikasyon (TMT) şirketlerinin ilk halka arzlarının (IPO) 2020'nin ilk yarısında aksamalara rağmen aktif kaldığını söyledi. Bu dönemde, listelenen Çin anakarasının TMT şirketlerinin sayısı, 2019'un ikinci yarısındaki 74 listeden 55'e düştü ancak toplam IPO geliri 97,2 milyar yuan (yaklaşık 14 milyar dolar) oldu.

JD.com ve NetEase, Hong Kong'da ikinci bir liste kaydı yaptı ve sırasıyla 27.5 milyar yuan ve 22.1 milyar yuan artırdı. China Resources Microelectronics, 4,3 milyar yuan artışla Shanghai'daki STAR pazarında listelendi. Bu üç şirket birlikte yılın ilk yarısında anakaradaki en büyük TMT halka arzları oldu.

PwC Küresel TMT Endüstri Lideri Wilson Chow'a göre, Çin anakarasındaki TMT şirketlerinin listeleme ivmesi galip geldi ve Kovid-19 tarafından azaltılmadı.

Dünya borsalarında ise teknoloji ve dijital medya şirketleri ile e-ticaret siteleri son yılların gözde şirketleri haline geldi.

Borsa İstanbul Doğu Akdeniz gerilimine odaklandı

ÖTV sonrası otomotiv hisseleri

BIST-100’de sıkışma nereye kadar devam edecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)