E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDövizin yükselişi sürüyor---

Dövizin yükselişi sürüyor

Dövizin yükselişi sürüyor
04 Haziran 2021 - 09:30 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende küresel borsalardan bir süredir negatif ayrışan endeksi iç gelişmelerin yönlendirmeye devam ettiği belirtiliyor

Dün enflasyon verileri takip edildi. Yıllık enflasyondaki düşüş sonrası piyasalarda faiz indirimi ihtimaliyle birlikte döviz kurlarındaki yükseliş başladı. Dolar/TL kuru haftanın son seansına yaklaşırken 8,73’den işlem görüyor. BIST-100 endeksi ise dünü 1.428 seviyesinden kapattı.

Yurt içi borsalarda döviz kurlarındaki yükseliş sebepli bir düşüş görmedik. Bugün de borsada hafif alıcılı bir görünüm bekleniyor. Gün içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karadeniz’deki doğalgaz rezervleriyle ilgili açıklaması da gündemde olacak.

Küresel borsalardan bir süredir negatif ayrışan BIST endekslerinde piyasaları iç gelişmeler yönlendirmeye devam ediyor.

Veri takvimi
12:00 Euro Bölgesi Nisan Perakende Satışlar
15:30 ABD Mayıs Tarım Dışı İstihdam
23:10 Türkiye Haziran Moody's Kredi Notu

Teknik Görünüm

Endekte yatay görünüm devam ediyor. 1.420 üzerinde tutunan endekste bugün 1.430’un üzerinde tutunma çabası olacak. Pozitif haber akışı halinde 1.445 ve 1.460 hedefleri de sırasıyla devam etmekte. 20 ve 50 günlük hareketli ortalamalar yükseliş trendini teyit ediyor olsa da Borsa İstanbul’da son zamanlarda fiyatlamalar dar bir bant arasına sıkışmış durumda.

Yabancıların portföyündeki hisse senetleri

Beşiktaş Sportif ve GSD Holding sorusu

Şirketlerin 2021 yılı ilk çeyrek açıklanan bilançoları

Günün önemli şirket haberleri 04/06/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)