E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDöviz kredisi olan şirketlere KKM düzenlemesi Resmi Gazete'de---

Döviz kredisi olan şirketlere KKM düzenlemesi Resmi Gazete'de

Döviz kredisi olan şirketlere KKM düzenlemesi Resmi Gazete'de
30 Mart 2023 - 07:43 borsagundem.com

Döviz yükümlülüğü olan tüzel kişilerin döviz veya Türk Lirası cinsinden mevduat ve katılma hesaplarına sağlanacak destek Resmi Gazete’de yayımlandı.


Döviz kredisi olan şirketlere 1 ay vadeli bağlanabilen KKM düzenlemesi geldi. Vade başında döviz bozan firma, vade sonunda yine aynı döviz kadar TL alabilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Döviz yükümlülüğü olan yurt içi yerleşik tüzel kişilerin bankalarda mevcut olan ABD doları, Euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi halinde vade başı kuru üzerinden Türk lirasına çevrilir. Bankanın bu işlem sonucunda elde ettiği döviz, vade başı kuru üzerinden Merkez Bankası tarafından satın alınır ve karşılığı Türk lirası ilgili bankaya aktarılır. Banka tarafından yurt içi yerleşik tüzel kişiler için 1 aydan az olmamak üzere Merkez Bankasınca belirlenecek vadelerde Türk lirası mevduat veya katılma hesabı açılır.

Erdoğan: Bankacılık güçlü görünümünü koruyor

 

KKM ve katılma hesaplarında biriken tutar arttı

 

KKM'nin bütçeye maliyeti belli oldu

 

KKM'de yeni rekor

 

TCMB, KKM’de prim uygulamasına son verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan30 Mart 2023 08:42

    Ödemeyi 19.15 den öderler. Gerİ almak isteyen 19.40 dan alır . Hangi akıl fakiri bunu kanul ederki

  • Pala30 Mart 2023 08:33

    Sifiri tukettiler iyice. Yazik ya, ekonomi finans mezunu bircok kaliteli bankaci var, sirf yagci diye is bilmezleri goreve getirip hazineyi batirdilar