E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDönüyorlar: İkinci istila yolda!---

Dönüyorlar: İkinci istila yolda!

Dönüyorlar: İkinci istila yolda!
05 Aralık 2020 - 13:00 borsagundem.com

Birleşmiş Milletler (BM), Afrika ülkesi Kenya'da bir hafta içinde ikinci bir çekirge istilasının yaşanabileceği uyarısı yaptı.

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Twitter hesabından yapılan açıklamada, çekirge sürülerinin Etiyopya ve Somali'den gelebileceği bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, "Kenya'da bir hafta içinde ikinci bir çekirge istilası bekleniyor." ifadeleri kullanıldı.

Kenya Entomoloji Derneği Başkanı Dr. Kasina Muo ise çöl çekirgelerinin Kenya'da ilk olarak 2019'un Aralık ayında görüldüğü bilgisini paylaştı. Mou, "Somali ve Etiyopya'da yumurtlayan çekirgeler, önümüzdeki günlerde Kenya'yı işgal etmeye başlayacaklar." dedi.

Çekirge sürülerinin ocak ayına kadar ülkede etkili olması bekleniyor.

Çekirgeler yerel halkta paniğe yol açıyor

Doğu Afrika'da her gün 150 kilometre yol katedebilen ve geçtiği bölgedeki ekinlere zarar veren çekirgeler, yerel halkta paniğe neden oluyor.

Bir kilometrekarede yer alan 40-80 milyon çekirge, sadece bir günde 35 bin kişiye yetecek gıdayı tüketebiliyor.

Pakistan'daki çekirge istilasına 'ördek ordusu' önlemi

Gaziantep'te dev çekirge

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • badddal05 Aralık 2020 13:51

    çine gitsin onlar  yakalayıp çorba yapar yerler 

  • Bir yorum05 Aralık 2020 13:16

    Korona,  deprem, kuraklık çekirge  istilası , yangın,  Allah ın insanlara ikazıdır.   Bunları ikaz olarak bile kabul etmek istemeyen refah ve rahatlık içinde şımaran pek çok kavmin  kökünü Allah kurutmuştur.   Kuran da  Ad, Semud, İrem  Lut kavmi, Musa  Nuh ve Şuayb Peygamberin  kavminden örnekler verilmiştir.

  • Bir yorum05 Aralık 2020 18:15

    Noktalı yorumcu  uğursuz biri  değil  Amerika da baş Münafık ve peşinden  Din i Allah ın dini  olmaktan çıkarıp  sadece kendilerine mahsus kılanlar   var!  Bakara suresi mealini okumanı tavsiye ederim.   Allah ın yolu  anlaşılmaz değildir!  Bağlı olduğun devletin kanunlara uyacaksın  feto itine değil. 

  • ...05 Aralık 2020 16:13

    Uğursuz biri var

  • TARKUT TARKAN05 Aralık 2020 14:44

    Aynen öyle kardeş.ALLAH insanları ve kaninattadaki her şeyi yarattığı verdiği emirler doğrulsunudna bana ibadet eksinler diye.ama rayından çıkan insanoğluna bu türlü musubetler vermiş olup daha beterlerini bekliyorum şahsen.kimsede horuzlanmasın ben dünyanın en zengi ülkesi ve en güçlü ordu bendedir diye.onların sonlarıda yavaş yavaş gelmektedir.