E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPakistan'daki çekirge istilasına 'ördek ordusu' önlemi---

Pakistan'daki çekirge istilasına 'ördek ordusu' önlemi

Pakistan'daki çekirge istilasına 'ördek ordusu' önlemi
27 Şubat 2020 - 12:00 borsagundem.com

Çin’in, son 20 yılın en kötü çekirge istilasıyla boğuşan Pakistan’a yardım için ‘ördek ordusu’ göndermeye hazırlandığı belirtildi

Korona virüs salgınıyla boğuşan Çin, Pakistan’da geçen yıl kasım ayında başlayan ve ‘son 20 yılın en kötüsü’ olarak nitelenen çekirge istilasıyla mücadeleye kayıtsız kalmadı. İstilaya son vermek amacıyla Pakistan’a giden bir grup Çinli uzmanın önerisi üzerine ülkeye 100 bin ördekten oluşan bir ‘ordu’ gönderme kararı verildi.

Yerel bir gazete olan Ningbo Evening News tarafından aktarılan habere göre ördekler, Çin’in doğusundaki Zhejiang eyaletinden gönderilecek.

Çin de aynı yöntemi denemişti

Çin, yaklaşık 20 yıl önce ülkenin kuzeybatısındaki Xinjiang eyaletinde yaşanan benzer bir çekirge istilasını da ördeklerin yardımıyla çözebilmişti. Ördekler böceklerle ve yabani otlarla besleniyor, ancak ekinlere dokunmuyorlar. Dolayısıyla ördeklerin kullanılması hem daha ucuz oluyor hem de çevreye zarar vermiyor.

'Günde 200’den fazla çekirge yiyorlar'

Tarımsal Teknoloji Enstitüsü’nden araştırmacı Lu Lizhi, “Tavuk gibi diğer kümes hayvanlarının içinde bu görev için en uygun olanlar ördekler. Ördekler grup içinde kalmayı seviyor, bu yüzden kontrol etmek de daha kolay oluyor. Bir ördek günde 200’den fazla çekirge yiyebilir. Bir tavuğun günde sadece 70 çekirge yiyebildiğini düşündüğümüzde bu, üç kat daha fazla savaşma kabiliyeti demek” ifadelerini kullandı. 

Ancak haber eyalet yönetimi konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Tarımda yaygın kullanılıyor

Böcek ilaçlarının tarıma ve doğaya verdiği zararı önlemek için ekili alanlarda ördeklerin yardımına başvurulması yaygın görülen bir yöntem. Bu yöntem Çin, Japonya ve Güney Kore başta olmak üzere Tayland, İran ve Fransa gibi ülkelerde de kullanılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Korona bir oyun 🎮 27 Şubat 2020 15:33

    O kadar bukele lemum nerde bulunacak hepsi dünyada ne kadarlar ördekler etini yenir gene çekirge bitince bu bulelemım nasıl baş edilecek onlar insanları yemesinler mantıksız herif sesli güldüm p.!.č

  • bukalemun gönderin27 Şubat 2020 12:50

    bukalemun gönderin (50 bin tane )  1 milyar  civarı çekirgelerden eser kalmaz. bukalemun 50 cmye kadar atış menzili olan tam otomatik  diliyle şak şak tüm çekirgeleri  toplar. yakaladığını öper..ses çıkartmaz..sessiz çalışır.. masraf çıkartmaz.. bakım garantisi ömrünün sonuna kadar vardır.. ördekler gibi ortalğı genel wc olarak kullanıp batırmaz ve vak vak vak diye gürültü yapıp baş ağrıtmaz..