E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolar/TL'de düşüş başladı mı---

Dolar/TL'de düşüş başladı mı

Dolar/TL'de düşüş başladı mı
30 Ocak 2017 - 13:18 borsagundem.com

TCMB faiz kararı, S&P, FITCH derken bol çalkantılı bir haftayı geride bırakan Dolar/TL fazla yara almadan haftayı kapattı

TCMB’den gelen faiz artırımı beklentilerin altında gelirken yükselişleri de beraberinde getirmişti ancak devamında kur toparlandı. Cuma günü ise faiz kararı kadar hareketli geçti. Önce S&P’den gelen not görünümündeki aşağı yönlü düzeltme sonrasında FITCH’ten gelen beklenen not indirimiyle Dolar/TL’de haftayı 3.86 yakınlarında kapatmış olduk. FITCH’ten gelen not indirimi çok önceden piyasalarda fiyatlandığı için Dolar/TL’de yukarı yönlü sert hareketler yaşanmadı.

Geçtiğimiz hafta TCMB’den gelen peş peşe sıkı para politikasına yönelik açıklamaları izledik. İzlediği sıkı para politikasının olumlu sonuçlar verdiğini ifade eden Merkez, kurdaki oynaklığı yavaşlattığına dair bir grafik yayınladı. İlk kez 18 Ocak’ta başlanan döviz depo ihalesi’nde faizleri %11’e kadar yükselten TCMB’nin bugün açtığı 1 milyar dolarlık döviz depo ihalesine 900 milyon dolarlık teklif geldi. Sonrasında düşüşe geçen Dolar/TL’de dolar endeksinin yükselişte olmasına rağmen 3.82 seviyesine kadar geri çekilme gördük.

Kritik seviyelere bakacak olursak 3.81 – 3.78 – 3.73 seviyeleri destek olarak takip edilirken, 3.85 – 3.87 – 3.91 seviyeleri ise direnç olarak çalışabilir.

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)