E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDoları güçlenmesiyle ons altın geriledi---

Doları güçlenmesiyle ons altın geriledi

Doları güçlenmesiyle ons altın geriledi
17 Ekim 2023 - 09:15 borsagundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell'ın bu hafta yapacağı ve gelecek faiz kararlarını yönlendirebilecek konuşması öncesinde ABD doları ve Hazine getirilerinin güçlenmesiyle ons altın geriledi.

ABD doları ve Hazine getirilerinin güçlenmesiyle ons altın bu sabah 1912,45 dolara kadar geriledi. Şu sıralarda yüzde 0,19 kayıpla 1916,47 dolardan işlem görüyor.

Capital.com analisti Kyle Rodda, "ABD ekonomik verileri çok güçlü olmaya devam ediyor ve getiriler üzerindeki yukarı yönlü baskı sürerken ve piyasalar Fed'in Kasım ayında faiz artırma ihtimalini yalnızca %10 olarak fiyatlarken, ABD hane halkının dirençli olduğunu gösteren yukarı yönlü bir sürpriz altın üzerinde baskı yaratabilir," dedi.

Rodda, kısa vadede piyasaların İsrail'in Gazze Şeridi'ne olası bir kara harekatını izlediğini ve bunun da altın fiyatlarında yeni bir sıçramaya yol açabileceğini söyledi.

Piyasalar, Powell'ın Perşembe günü yapacağı konuşmanın Fed'in faiz duruşu hakkında daha fazla netlik sunabileceğini düşünüyor.

IEA: Elektrik şebekelerine yetersiz yatırım, enerji güvenliğini riske atıyor

 

Bakırda 'güçlü dolar' baskısı

 

Petrol fiyatları Biden'ın İsrail ziyareti kararı ile düşüşte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)