E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda yatay seyir---

Dolarda yatay seyir

Dolarda yatay seyir
22 Mart 2022 - 11:23 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yatay seyirle başlamasının ardından 14,82 seviyelerinde işlem görüyor.

Dün dar bant içinde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 14,8244'ten tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne yatay seyirle başlamasının ardından saat 11.10 itibarıyla önceki kapanışın hemen altında 14,8220 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,34 azalışla 16,2760'tan, sterlin/TL yüzde 0,24 düşüşle 19,4790'dan satılıyor.

Dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,3 üzerinde 98,9 seviyesinde bulunurken, euro/dolar paritesi önceki kapanışın yüzde 0,3 altında 1,0980'den alıcı buluyor.

Analistler, dün ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Jerome Powell'ın şahin olarak nitelendirilen açıklamalarının doları diğer para birimleri karşısında desteklediğini ifade etti.

Powell, dün yaptığı konuşmada gerekmesi halinde mayısta 50 baz puanlık faiz artırımına gidebileceklerini aktarırken, gelecek toplantılar için de 50 baz puanlık faiz artışlarına kapıyı açık bıraktı.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın varlık fiyatları açısından başlıca risk unsuru olmayı sürdürdüğünü kaydeden analistler, taraflar arasında devam eden müzakerelerin ise savaşın fiyatlamalar üzerindeki etkisini törpülediğini bildirdi.

Analistler, bugün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ve Fed yetkililerinin açıklamalarının yanı sıra euro Bölgesi'nde cari işlemler dengesi ve ABD'de Richmond Fed imalat endeksinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar endeksinde 99,4 seviyesinin önemli direnç, 98,5'in destek konumunda olduğunu söyledi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Hazine ve Maliye Bakanlığı merkezi yönetim brüt borç stoku verilerini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Şubat sonu itibari ile merkezi yönetim brüt borç stoku 2 trilyon 948 milyar lira olarak gerçekleşti. Diğer yandan piyasalar Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin açıklamalarını takip etti. Nebati; yatırımcıların Türkiye’ye gelmesi için koşacaklarını, gerekirse Londra’ya da, Paris’e de, Körfez’e de, Japonya’ya da, Afrikaya’da gideceklerini ve yatırımcıları ülkemize getireceklerini dile getirdi. Diğer yandan haftanın ilk işlem gününde konuşma gerçekleştiren FED Başkanı Powell ile birlikte küresel bazda volatilite arttı. Fed Başkanı Powell; gerekirse FED’in 25 baz puanın üzerine çıkarak daha agresif hareket edebileceğini belirtti. Şahin tonda yapılan bu açıklama dolar endeksini destekledi. Yeni haftaya 14.79 seviyelerinde başlayan parite, haftanın ilk işlem gününde bir miktar yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 14.85 – 15.00 – 15.25 seviyeleri direnç noktaları olarak; 14.63 – 14.50 – 14.30 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Vakıf Yatırım Strateji bülteninde,'Kısa vadeli ortalamaların üzerinde hareket eden kurda 14.65-14.50 destek seviyeleri iken 14.85-15.00 ve 15.20 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.' denildi.

Altında Powell etkisi

 

Bitcoin 43 bin doları zorluyor

 

Borsa endeksinde temettü baskısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)