E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda düşük nabız---

Dolarda düşük nabız

Dolarda düşük nabız
14 Şubat 2022 - 11:14 borsagundem.com

Yoğun gündeme rağmen Dolar/TL yatay banttaki görünümünü devam ettiriyor. Dolar /TL haftaya yükselişle başlamasının ardından 13,55 seviyelerinde işlem görüyor.

Cuma günü yatay bir seyir izleyen eden dolar/TL, günü önceki kapanışın hemen altında 13,5118'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni haftaya sınırlı da olsa yükselişle başlamasının ardından saat 16:00 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,55 üzerinde 13,5569 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,48 değer kazanarak 15,3662'den, sterlin/TL yüzde 0,34 artışla 18,3520'den satılıyor.

Dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışın hemen üzerinde 96,16 seviyesinde bulunuyor. Analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 96,4'ün direnç, 95,5 seviyesinin destek konumunda olduğunu ifade etti.

Euro/dolar paritesi ise şu dakikalarda yatay seyirle 1,1326'dan alıcı buluyor.

İnfo Yatırım forex bülteninde, "Geçtiğimiz haftayı 13.49 seviyelerinde kapatan USDTRY paritesi yeni haftaya da bu seviyelerin yakınlarında başlangıç yaptı. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde yurtiçinden gelen Sanayi Üretimi verisi takip edilmiş ve veri ile birlikte Aralık’ta sanayi üretimi endeksinin aylık bazda yüzde 1.6; yılık bazda ise yüzde 14.4 seviyesine yükseldiği görülmüştü. Yeni haftaya ise Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu olan Fitch’in Türkiye Değerlendirmesi ile başladık. Fitch; Türkiye’nin kredi notunu BB- seviyesinden B+ seviyesine indirdi. Görünüm ise negatif olarak devam etti. Fitch’in raporunda genel olarak enflasyona vurgu yapıldığı görüldü. Yeni haftaya başlarken gözler bu hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda olacak. Banka Perşembe günü para politikası kurulu toplantısını gerçekleştirecek ve toplantı sonrasında faiz oranı kararı açıklanacak. Bu sebeple TL kanadında haftanın en önemli gelişmelerinden biri olarak takip edilecek. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 13.91 – 14.40 – 14.80 seviyeleri direnç noktaları olarak; 13.15 – 12.75 – 12.27 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir." diye belirtiliyor.

Gedik Yatırım günlük bülteninde, "Fitch, Türkiye’nin kredi notunu “BB-“ seviyesinden “B+” seviyesine indirirken, görünümü ise “negatif” olarak teyit etti. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri toplantısında konuştu. Nebati, 60 milyar TL’lik üç yeni KFG paketinin devreye alınacağını ve yastık altı altınların sisteme kazandırılması amacıyla yeni bir tasarruf sistemi modelinin devreye gireceğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise temel gıda ürünlerinde KDV’nin %8’den %1’e indirdiklerini bildirdi. Bugün yurt içi ve yurt dışında önemli bir veri akışı bulunmazken, Rusya – Ukrayna gerginliği takip ediliyor olacak. Yatay görünümde seyirler izleyen Dolar/TL, bu sabah saat 08:30 itibariyle 13,51’li seviyelerde bulunuyor." diye belirtiliyor.

Avrupa'da gaz fiyatları Ukrayna kriziyle arttı

 

Gram altın haftaya düşüşle başladı

 

Savaş gerilimi piyasaları sert vurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Özbir14 Şubat 2022 12:10

    fırtına öncesi sessizlik

  • Mucise Reis ;)14 Şubat 2022 11:35

    Atıyorum savaş oldu Allah göstermesin. ABD nin karşılıksız bastığı kağıtlar mı? ki ABD ninde içerisine girebilme durumu söz konusu iken, yoksa global risklerden koruyan Altın mı ? yada savaşa giren tarafların askeri araç gereklerini kullanmak zorunda olup ihtiyaç duyduğu madenler cevherler mi ? çok yönlü denkler düşünmek lazım . Yada bir sepet olabilir. Düşünen için. FED olayını Rusya bozacak oyun peşinde mi ? FED öncesi Rusya abd nin ekonomisini bozacak giditaşı bozacak durumdan çekinip rusyaya istediğini verecek mi ? herkes birbirinin üzerine gidiyor. Rusya zamanlaması global ekonomık dönüşümünde olması, ABD nin FED verilerini hormanlu oalrak değiştirecek onu yanıltacak zamanlaması tam satranç :D abd verileri FED ile düzelmemi, yoksa rusya savaş gerilimi ile sahte veri sonucumu verecek ?