E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolarda denge arayışı, borsa ayakta durmaya devam ediyor ---

Dolarda denge arayışı, borsa ayakta durmaya devam ediyor

Dolarda denge arayışı, borsa ayakta durmaya devam ediyor
31 Mart 2021 - 09:12 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende kırılgan olan teknik görünüm bozulabilir deniliyor.

Türk Lirası bu hafta 8,45 seviyesine kadar yükselişinin ardından TCMB başkanının açıklamaları sonrası yeni güne 8,30’lu seviyelerden başlıyor.

Kavcıoğlu para politikasında bir değişiklik söz konusu olmadığını ve faiz oranlarının enflasyonda kalıcı bir düşüş olana kadar enflasyon oranının üzerinde tutulacağını ifade ederek TL’deki değer kaybını dün itibarı ile durdurmuş görünüyor. Haftanın kalanında volatilitenin devamı halinde 8,57 hedeflenebilir.

BIST-100 ise ayakta durmaya devam ediyor. 1.400 seviyesine tutundu. Koronavirüs vaka sayısında artış hızı alarm vermeye başladı. Uygulanması düşünülen ek tedbirlerin ekonomide yaratacağı ek tahribat da borsa üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor. Diğer yandan yabancı yatırım kuruluşlarının büyük çoğunluğu, Borsa İstanbul’da yaşanan son dönem satışlarının fırsat yarattığına dikkat çekmeye devam ediyor.

Kısa vade saatlik grafikte BIST-100 endeksi dar bir anda sıkışmış durumda. 1.400 kritik seviyesini yukarı yönlü kırması muhtemel olan endeksin sırasıyla 1.421 ve 1.440 dirençlerini aşması gerekiyor. Sabah hafif alıcılı bir başlangıç yapması muhtemel olan endeks, gün içerisinde 1.400’ün altına indiği takdirde 1.390 ve 1.387 seviyelerinde güçlü destek noktalarından faydalanacaktır. 1.380’in altına inilmesi ise halihazırda kırılgan olan teknik görünümü iyice bozabilir.

Günün önemli şirket haberleri 31/03/2021

 

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

 

Alkim Kimya ve Yeşil GYO sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)