E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar zirve sonrası geriledi---

Dolar zirve sonrası geriledi

Dolar zirve sonrası geriledi
12 Ekim 2021 - 13:42 borsagundem.com

Dün akşam 9 lira sınırı geçen ve tarihi seviyelerini 9,0185'e taşıyan dolar/TL, bu sabah da rekor tazeledi ve 9,04 lirayı gördü. İlerleyen saatlerde gün içi yükselişini geri veren dolar/TL kuru, gün ortasında 9 liranın altına geriledi.

Yeni haftanın ilk işlem gününe sakin başlayan dolar/TL, TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun öğleden sonra TBMM Plan Bütçe Komisyonu'ndaki sunumuyla birlikte yükselişe geçmişti.

Kademeli yükselişini sürdüren dolar/TL, piyasalar kapandıktan sonra 9 lira sınırını aşarak rekor tazeledi ve 9,0185'e kadar tırmandı.

Gece boyunca bu seviyelere yakın seyreden bir ara 8,98'e kadar çekilen dolar/TL'de piyasalar açılmasıyla birlikte 9,04 liranın üzerine çıktı ve rekor tazeledi.  

Borsa İstanbul'un açılış dakikalarında tarihi zirvesi olan 9,0404'ü gören dolar/TL, gün ortasında yeniden 9 liranın altına çekildi.

Gün içi zirve olarak 10,4719'u gören euro/TL ise yine gün ortasında dünkü kapanış seviyesi olan 10,40'ın hemen altına çekildi.  

Dünyada dolar güçlenmeye devam ederse Türkiye’de de güçlenecek

Dolarda zirve güncelleniyor

Dolarda güçlenmenin devamı bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)