E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ve euro yönünü aşağı çevirdi---

Dolar ve euro yönünü aşağı çevirdi

Dolar ve euro yönünü aşağı çevirdi
24 Mayıs 2021 - 12:09 borsagundem.com

Döviz kurları, veri gündeminin sakin olduğu haftanın ilk işlem gününde yatay başlangıç sonrası düşüşe geçti. TL karşısında dolar 8,40'ın altına gerilerken, euro da 10,21 seviyesine kadar çekildi.

Piyasalar tarafından fiyatlanabilecek önemli bir verinin olmadığı haftanın ilk gününde yurt içinde Hazine ihaleleri, yurt dışında Avrupa Birliği Liderler Zirvesi öne çıkıyor.

Geçen haftayı 8,40'ın üzerinde tamamlayan dolar/TL kuru, yeni haftaya da benzer seviyelerde yatay başlangıç yaptı. Piyasalarda işlemlerin artmasıyla birlikte kurlar aşağı yönlü harekete başladı. Dolar/TL, 8,40'ın altına çekildi ve 8,37' kadar geldi. Euro/TL ise haftaya başladığı 10,27'lerden 10,21'lere kadar çekildi.

Euro/dolar paritesinde 3 ayın zirvesi

Dolar güçlenen euro karşısında son üç ayın en düşük seviyesine yakın seyrederken yatırımcılar ABD'de yüksek enflasyonun geçici olduğuna tam ikna olmamalarına rağmen Fed'in yakın zamanda tahvil alımında azaltıma gideceğini beklentilerini önceki haftalardaki kadar güçlü taşımıyorlar.

Dolar endeksi geçen hafta Cuma günü gördüğü üç ayın en düşük seviyesi olan 89,646'nın çok az üzerinde 90.045 seviyesinde seyretti. Euro/dolar paritesi 1.22 seviyesine yakın seyrediyor.

Geçen hafta yayımlanan Fed'in Nisan ayı toplantı tutanaklarına göre sayıları azınlıkta da olsa bazı yetkililerin enflasyonu artıracağını düşündükleri tahvil alımlarının azaltılmasını ele almak istedi.

Ancak Fed Başkanı Jerome Powell'ın para politikasını sıkılaştırmayı görüşmeye başlamak için erken olduğunu söylemesi yatırımcıların böyle bir adımın en az birkaç ay daha atılmayacağını düşünmesine yol açtı.

Dolarda zayıf seyir beklentisi

Dolar tarafında fiyatlamalara etki edecek veriler

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)