E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar seçim haftasına ralli ile başladı ---

Dolar seçim haftasına ralli ile başladı

Dolar seçim haftasına ralli ile başladı
01 Haziran 2015 - 11:00 borsagundem.com

Genel seçime günler kala dolarda yükseliş başladı ve dolarTL kuru 2,68'in üzerine tırmandı

''Genel seçime günler kala TRY üzerindeki baskı artıyor. Haftaya 2.6570'lerde başlayan USDTRY, Avrupa seansının başında gelen hızlı yükselişle 2.68 üzerine kadar tırmandı ve şu an 2.6770'lerden işlem görüyor.
 
Tabi yükselişin arkasındaki tek neden TRY üzerindeki baskı değil. USD'nin de haftaya güçlü başladığı söylenebilir. Dolar endeksi 97.40 üzerine tırmanırken, EURUSD 1.0910'lara geriledi Avrupa seansında. ALTIN ise 5 dolarlık bir düşüş sonrası 1185'leri test ediyor.
 
Ama yükselişteki aslan payının TRY üzerindeki seçim belirsizliğinden geldiğini söyleyebiliriz. Piyasa dört partili bir meclis ve koalisyon ihtimalini fiyatlıyor son zamanlarda. USDTRY için en yakın direnç 2.68, bu bölgenin aşılmasıyla sonraki durak 2.70'ler olacak. 2.6670 - 2.6650 çok önemli destek bölgesi ve üzerinde kaldığı sürece yukarı iştahı canlı kalacak.
 
Pazar günkü seçim öncesi ABD'den çok önemli verilerin geleceğini de hatırlatalım. Bugün ISM imalat PMI ile PCE fiyat endeksi, Çarşamba günü ISM hizmetler PMI, Cuma ise tarım dışı istihdam değişimi ile diğer istihdam verileri açıklanıyor.''

FOREX KOÇU
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)