E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar kuru gerilemeye devam ediyor---

Dolar kuru gerilemeye devam ediyor

Dolar kuru gerilemeye devam ediyor
13 Kasım 2020 - 11:29 borsagundem.com

Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından 7,6690 seviyelerinden işlem görüyor.

Ekonomide yeni döneme ilişkin yapılan açıklamalarla 6 Kasım'da gördüğü 8,5832 seviyesinden hızlı bir şekilde düşüşe geçen dolar/TL, dün de bu trendine devam ederek günü yüzde 1,3 azalışla 7,6966'dan kapattı.

Dolar/TL, bugün de 7,6146 ile 25 Eylül'den bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin ardından saat 11.15 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,4 altında 7,6690'dan işlem görüyor.

Euro/TL, ekim ayı başından bu yana ilk kez 9 psikolojik destek seviyesinin altını görürken, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,3 düşüşle 9,0620'den, sterlin/TL de yüzde 0,1 azalışla 10,0890'dan satılıyor.

Dolar endeksi yatay seyirle 92,9 seviyelerinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi ise yüzde 0,1 değer kazancıyla 1,1814 seviyesinden alıcı buluyor.

Analistler, yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşısına ilişkin pozitif haber akışına karşın vaka sayısının birçok ülkede artmaya devam ettiğini, merkez bankaları yetkililerinden de risklerin sürdüğüne dair açıklamalar geldiğini söyledi.

Aşı çalışmalarına dair daha fazla detay beklenirken, hala sıkı tedbirlere devam edilmesi zorunluluğunun piyasalarda volatiliteye yol açtığını belirten analistler, TL varlıkların ise pozitif ayrıştığını vurguladı.

Altın fiyatlarında düşüş sürecek mi?

BİST rekor haftasının son gününde kazanç peşinde

TL'de dolar karşısında değerlenme sürüyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metallica13 Kasım 2020 11:57

    Birileri Türkiye'nin faizleri arttırmaya mecbur olduğu yalanıyla Türkiye yi ve yöneticilerini tuzağa çekmektedir. COVID sürecinde tüm dünyanın yaptığı gibi faizleri indirmek Türkiye nin temel politikası olmalıdır. ‘’Yüksek faiz uygulaması, finansal ve makroekonomik etkileri nedeni ile yerli paranın daha fazla değer kaybetmesine neden olacaktır. Bu yaklaşımda faizlerin, iflas olasılığı ve ekonomik belirsizliklerin artışındaki rolü vurgulanmaktadır. Yüksek faiz oranları, borçluluk oranları yüksek şirketlerin finansal durumlarını kötüleştirerek, kredilerin geri ödenmeme olasılığının ve iflasların artmasına neden olacaktır. İflaslar, sırası ile, bu firmalara kredi verenleri etkileyerek, ekonominin tümünde kredi daralmasına ve üretimde azalmalara neden olacaktır. Sonuç olarak sermaye kaçışı yaşanacak ve yerli para değer kaybedecektir. ''Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2008, Cilt:1, Yıl:9, Sayı:16   

  • TAMİZ KARTALGÖZ13 Kasım 2020 11:43

    büyük oyunlar dönmektedir.yakında faizler % 20 yapacaklar o zaman borsa falan kalmaz.şimdi yabancılar hisselerini satıp paralarını alıp çıkıyorlar ülkeden.